Sănătatea mintală a copiilor depinde de durata de somn

©

Autor:

Sănătatea mintală a copiilor depinde de durata de somn
Depresia, anxietatea, comportamentul impulsiv și performanțele cognitive slabe la copii sunt determinate de programul de somn, conform cercetărilor de la Universitatea din Warwick.
Somnul este un proces activ care susține reorganizarea circuitelor cerebrale. Acest lucru face ca somnul să fie important pentru copii, ale căror creiere se dezvoltă și se reorganizează rapid.

În studiul publicat în revista Molecular Psychiatry, 11.000 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani au dovedit că există o relație între durata somnului și structura creierului. Volumul mai mic al zonelor cerebrale precum cortexul orbitofrontal, cortexul prefrontal și temporal, precuneusul și girusul supramarginal a fost asociat cu o durată de somn mai scurtă.

„Acestea sunt asociații importante care au fost identificate între durata somnului la copii, structura creierului și măsurile cognitive și de sănătate mintală, dar sunt necesare cercetări suplimentare pentru a descoperi motivele care stau la baza acestor relații”, a declarat

Cantitatea recomandată de somn pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani este de 9-12 ore. Cu toate acestea, tulburările de somn sunt frecvente în rândul copiilor și adolescenților din întreaga lume, ca urmare a timpului crescut petrecut la școală, a creșterii timpului în fața ecranului și ca urmare a activităților sportive și sociale.

Rezultatele au arătat că scorul total al problemelor de comportament la copiii care au avut mai puțin de 7 ore de somn a fost cu 53% mai mare, iar scorul cognitiv total a fost cu 7,8% mai mic decât la copiii cu 9-11 ore de somn.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 06-02-2020 | creare: 06-02-2020 | Vizite: 738
Bibliografie
Children's mental health is effected by sleep duration. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200204094726.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sfaturi pentru un somn odihnitor și sănătos la copii
  • Co-sleeping – dormim în același pat cu bebelușul?
  • Siguranța copilului la somn
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum