bebele meu adoarme leganandu-se. | Forumul Medical ROmedic

bebele meu adoarme leganandu-se.

30-11-2007
andreea29
Nu este medic/terapeut
andreea29
Buna ziua.Am un baietel de 10 luni si o saptamana care de la varsta de 4 luni adoarme leganat pe picioare iar de aprozinativ 2 luni adoarme legananadu-se singur stand in picioruse in patutul lui pana inchide ochii apoi eu il asez culcat.Daca incerc sa-l iau si sa-l legan eu nu adoarme.Ceea ce ma ingrijoreaza este lfaptul ca se leagana in ultimul timp mai mult din gat deci capul si-l leagana.Daca il iau langa mine in pat sta in genunchi si se leagana si apoi adoarme cu capul pe burtica mea.Cum as putea sa-l dezobisnuiesc?Exista alte probleme oare?
2 comentarii
0
30-11-2007, ora 00:00
olimpus2007
Identitate neconfirmată
olimpus2007
Totul depinde de faptul ca l-ati obisnuit prost.Trebuie sa-i faceti un program in care sa aiba activitate fizica ca apoi sa adoarma singur, fara a mai fi leganat.Atentie: in general copiii care se leagana singuri arata ca au nevoie de mai multa afectiune.
0
09-01-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Intr-adevar copiii care se leagana singuri tradeaza o lipsa de afectiune din partea parintilor. Acesta este un simptom des intalnit la copiii din centrele de plasament. Explicatia este simpla, nu i-a leganat nimeni, se leagana singuri. Reiese faptul ca nevoia de a fi leganat, este o nevoie primara a copilului mic. Acesta are nevoie de afectiune din partea parintilor, dar mai ales a mamei, ca de aer sau hrana.
Dar eu cred ca nu acesta este cazul aici, lipsa de afectiune, ci mai degraba este vorba de o obisnuinta. S-a invatat sa adoarma leganat iar acum nu stie cum altfel sa adoarma decat asa.
Mai usor il puteti dezobisnui daca il leganati dvs. decat daca se leagana singur. Incercati sa-l leganati printr-o miscare care sa imite miscarea pe care o produce el leganandu-se singur. Sau va jucati si va leganati impreuna. Apoi il leganati din ce in ce mai incet cand trebuie sa adoarma, amploarea miscarilor sa fie din ce in ce mai mica, eventual inlocuind-o treptat cu un cantecel.
Acestea sunt doar cateva sugestii, copiii reactioneaza diferit la metode diferite. Aveti increderea ca incet, incet, veti gasi metoda adecvata pentru baietelul dvs. Mult succes!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sfaturi pentru un somn odihnitor È™i sănătos la copii
  • Co-sleeping – dormim în acelaÈ™i pat cu bebeluÈ™ul?
  • SiguranÈ›a copilului la somn
  • De cât somn are nevoie un copil?
  • Somnul copiilor cu ADHD, mai scurt È™i mai slab calitativ
  • Noi recomandări privind orele de somn necesare copiilor pentru a fi sănătoÈ™i
  •