Sensibilitatea la amar a fost asociată cu riscul de cancer

©

Autor:

Sensibilitatea la amar a fost asociată cu riscul de cancer
Potrivit unui studiu cu durata a 20 de ani care cercetează asocierile între dietă și boli cronice, femeile în vârstă cu o sensibilitate la aromele amare au un risc mai mare de cancer, comparativ cu femeile care nu au această sensibilitate. Cercetările au început din anul 1995, iar rezultatele au fost publicate în revista European Journal of Nutrition.

Studiul a cuprins 550 de femei din Marea Britanie. Acestea au fost împărțite în trei categorii: hiper-sensibile, sensibile și non-sensibile. Astfel, s-a remarcat o diferență considerabilă între grupurile aflate la poli opuși: participanții hiper-sensibili la amar au avut un risc de cancer cu aproximativ 40% mai mare față de cei non-sensibili la amar.

Cercetările au avut scopul de a releva rolului pe care dieta - în special consumul de legume - îl are în incidența cancerului. Legumele amare - cum este broccoli - sunt cunoscute pentru beneficiile în prevenirea anumitor afecțiuni. Inițial s-a crezut că cei hiper-sensibili consumă mai puține legume de acest fel, însă s-a constatat o variație nesemnificativă în consumul de legume amărui la grupurile de studiu.

Asocierea nu implică o relație de cauzalitate, astfel încât sunt necesare cercetări amănunțite pentru a elucida cauzele acestui fenomen. La cercetări s-a folosit un chestionar cu 217 alimente, însă numărul mare nu înseamnă neapărat o listă atotcuprinzătoare de alimente. Potrivit autorilor, este necesară o privire de ansamblu a dietei - poate femeile cu hiper-sensibilitate au o alimentație de o calitate mai proastă decât femeile non-sensibile.

Sursa: IFLScience

Data actualizare: 23-07-2018 | creare: 23-07-2018 | Vizite: 629
Bibliografie
Link Found Between Bitter Sensitivity And Cancer Risk, http://www.iflscience.com/health-and-medicine/link-found-between-bitter-sensitivity-and-cancer-risk/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.