Silicea (Silica)

©

Autor: Redacția ROmedic

- alergii si sensibilitati la mancaruri si substante chimice - Remediul este folositor persoanelor cu energie scazuta, care obosesc repede si sunt foarte sensibili la diverse substante. Rezistenta la infectie este scazuta si persoana sufera adesea de raceli, dureri in gat si noduli limfatici mariti. Sunt obisnuite parul si unghiile fragile, precum si transpiratia urat mirositoare. Persoanele care beneficiaza de acest remediu sunt de obicei nervoase, timide, rafinate si fragile, insa capabile si incapatanate. Alte indicatii pentru Silicea sunt pofta puternica de dulciuri si tendinta spre exercitii fizice usoare.

 

- acnee - Pentru persoanele cu acnee cronica si imunitate scazuta, ganglioni limfatici umflati, tendinta spre oboseala si nervozitate. Punctele infectate se vindeca greu si au tendinta d ea lasa cicatrici. Persoana potriita pentru acest remediu este friguroasa si are tendinta de a transpira in timpul noptii.

 

- anxietate - Pentru oameni capabili si seriosi, dar nervosi, timizi si predispusi la scaderi temporare ale increderii in sine. Anxietatea poate fi extrema atunci cand sunt confruntati cu o aparitie in public, un interviu, o sarcina noua. Ingrijorarea si abuzul de munca poate duce la dureri de cap, dificultati in concentrare si stari de extenuare, hipersensibilitate si groaza. Responsabili si grijulii, aceste persoane au tendinta de a exagera si de a acorda o atentie prea mare detaliilor. Au scaderi de energie si se imbolnavesc adesea.

 

- furuncul si abces - Furunculele care formeaza noduli duri, cu puroi si se vindeca greu. Se pot forma mai multe Furuncule deodata. Persoanele care au nevoie de acest remediu sunt sensibile si nervoase, inclinate spre raceli si glande inflamate.

 

- bronsita - Persoanele care au nevoie de acest remediu sufera de bronsita saptamani intregi sau toata iarna. Tusea cere efort si expectoreaza mucus verzui sau galbui, sau granule urat mirositoare. Poate aparea durerea intepatoare in spate in timpul tusei. In timpul febrei predomina senzatia de frig si pot aparea transpratii in timpul noptii. Pacientul care beneficiaza deacest remediu este de obicei sensibil, cu rezistenta scazuta la efort, noduli limfatici umflati si rezistenta scazuta la infectii.

 

- cataracta - Acest remediu a fost de folos pacientilor care au facut cataracta dupa perioade prelungi de stresare a ochilor sau dupa suprimarea procesului de transpiratie al picioarelor. Persoanele care au nevoie de acest remediu sunt friguroase si adesea au o rezistenta scazuta la infectii. Alte indicatii sunt parul fin, unghiile subtiri, roseata ochilor si noduli limfatici umflati.

 

- constipatie - Persoanele care a nevoie de acest remediu incearca multa vreme, dar fara succes, sa aiba scaun. Materia fecala este pe cale de a iesi, insa pana la urma se retrage. Aceste persoane au o stare de nervozitate si acuitate mentala, insa sunt friguroase, fragile din punct de vedere fizic si obosesc usor.

 

- infectii - Persoanele care au nevoie de acest remediu pot fi sensibile sau nervoase, cu un nivel scazut de energie si rezistenta scazuta la infectii, ce duce la noduli limfatici umflati, raceli frecvente, durere in gat, amigdalita, sinuzita, bronsita si alte boli. Apar adesea furuncule, rani infectate si abcese dentare. Desi este friguroasa, persoana afectata transpira in timpul noptii. Sunt obisnuite transpiratia urat mirositoare a picioarelor si predispunerea la infectii cu ciuperci.

 

- migrene - Migrene care apar dupa suprasolicitare mentala sau in apropiere de menstruatie, in special daca pacientul este o persoana nervoasa si friguroasa. Durerile de cap afecteaza de obicei partea stanga, incepand din spatele capului si extinzandu-se spre frunte, fiind agravate de frig si vant. Persoana se poate simti mai bine daca sta intinsa in pat, intr-o camera intunecata si calda, cu capul acoperit.

 

- osteoporoza - Persoanele care au nevoie de acest remediu sunt nervoase, obosesc usor, sunt friguroase si transpira in timpul somnului. Acestia au un aspect delicat si rafinat, precum si o slabiciune in coloana vertebrala. Leziunile se vindeca greu si exista tendinta de rezistenta scazuta la infectii. Exercitiile fizice moderate adesea incalzesc persoana si cresc nivelul de energie.

 

- insomnie - Remediu pentru persoane nervoase cu energie scazuta, care obosesc prea mult, apoi nu pot adormi. La inceput sunt somnorosi, insa se trezesc brusc, cu o senzatie de fierbinteala. Cei care au evoie de acest remediu au de obicei vise tulburatoare si unii dintre ei, in special copii, sunt somnambuli.

 

- prima dentitie - Dintii ies incet si cu dificultate, fapt ce oboseste si enerveaza copilul. Bebelusii care au nevoie de Silica au parul fin si par a fi delicati, cu rezistenta scazuta la raceli si alte boli.


Data actualizare: 25-03-2011 | creare: 07-12-2008 | Vizite: 77118
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Inhalarea nanoparticulelor de silice poate afecta rinichii
  •