Simptomele de COVID lung au fost asociate cu sedentarismul
Autor: Airinei Camelia

Studiul a analizat 614 supraviețuitori ai bolii COVID-19 confirmată de laborator care au fost internați în perioada martie - august 2020. Participanții au fost clasificați ca inactivi fizic dacă au raportat mai puțin de 150 de minute de exerciții fizice cel puțin moderat intense pe săptămână, iar cercetătorii au descoperit că 60 % dintre participanți au fost considerați inactivi fizic.
Studiul a constatat că supraviețuitorii COVID-19 cu cel puțin un simptom persistent al bolii aveau cu 57% mai multe șanse de a fi sedentari, iar prezența a cinci sau mai multe sechele post-acute ale infecției cu SARS-CoV-2 a crescut șansele de inactivitate fizică cu 138%. Cu cât sunt raportate mai multe simptome, cu atât este mai mare probabilitatea de sedentarism.
Rezultatele studiului sugerează că inactivitatea fizică în sine poate fi considerată un simptom persistent în rândul supraviețuitorilor COVID-19 și, teoretic, poate crește riscul de COVID lung. Această asoiere poate fi cu două sensuri: sedentarismul favorizează COVID-ul lung, iar persoanele cu COVID lung tind să evite exercițiile.
Sedentarismul constituie cauza a 9% dintre decesele la nivel mondial.
sursa: News Medical
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- COVID-19 este asociat cu cheaguri de sânge la nivelul membrelor inferioare, care pot pune viața în pericol
- Cum pot fi identificate și tratate leziunile nervoase la pacienții cu COVID-19?
- Îmbunătățirea procesului de autorizare și aprobare a vaccinului COVID-19 de către FDA. Lecții de la hidroxiclorochină
- COVID-19 persistent are efecte de lungă durată asupra plămânilor
- Durere partea dreapta sub coasta
- Durere spate.. slujba 8 ore pe scaun
- Obezitate declansata pe fond psihic?
- Trebuie sa slabesc 9 kg.. ce imi recomandati?
- Viata sedentara.. dietele de slabire
- Cum sa slabesc?
- Oare sunt probleme grave ?