Simulările computerizate oferă un avertisment cu privire la un tratament promițător al diabetului și cancerului

©

Autor:

Simulările computerizate oferă un avertisment cu privire la un tratament promițător al diabetului și cancerului
Folosind simulări computerizate, oamenii de știință au descoperit că metformina, un medicament antidiabetic eficient împotriva anumitor tipuri de cancer, este potențial periculos pentru altele. În concluzie, autorii menționează că medicii trebuie să fie atenți să prescrie tratentul cu metformina pentru toate tipurile de cancer și pentru toți pacienții.
Medicamentul, prescris în mod tradițional pentru diabet, a fost folosit în ultimii ani în medii clinice ca tratament pentru cancer. Cercetătorii spun că, deși metforminul arată rezultate foarte promițătore, are și consecințe negative pentru unele tipuri de cancer. „Medicii trebuie să examineze valoarea medicamentului de la caz la caz, deoarece pentru unele tipuri de cancer și anumite profiluri de pacienți, acesta poate avea de fapt opusul efectului scontat”, a spus autorul studiului, Mehrshad Sadria, doctorand în matematică aplicată la Universitatea din Waterloo.

Tratamentele simulate pe computer folosesc modele care reproduc atât medicamentul, cât și celulele canceroase într-un mediu virtual. Astfel de modele pot ajuta la accelerarea studiilor clinice și la eliminarea unor presupuneri și pot oferi perspective medicilor. Cercetătorii spun că lucrarea actuală arată importanța medicinei de precizie, atunci când se ia în considerare utilizarea metforminei pentru cancer și alte boli. Medicina de precizie este o abordare care presupune că fiecare pacient necesită evaluare și tratament medical individualizat.

Autorii avertizează că toate informațiile cu privire la pacient, chiar și cele mai mici diferențe dintre doi indivizi, inclusiv factori precum vârsta, sexul, profilurile genetice și epigenetice, pot avea un impact major asupra efectului unui medicament. „Toate aceste lucruri sunt importante și pot afecta rezultatul medicamentului unui pacient. În plus, niciun medicament nu funcționează pentru toată lumea, așa că medicii trebuie să se uite îndeaproape la fiecare pacient atunci când iau în considerare tratamente precum metformina”, concluzionează Sadria.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 03-03-2022 | creare: 03-03-2022 | Vizite: 307
Bibliografie
Metformin highly effective in targeting diabetes and some cancers but potentially dangerous with others, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/02/220228091148.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Metforminul la femeile însărcinate cu SOP reduce riscul de avort în sarcinile avansate și de naștere prematură
  • Metformin (antidiabetic oral) - largi implicații pentru sănătate
  • Metformina poate reduce riscul de complicații al pacienților cu diabet care contractează virusul SARS-CoV-2
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum