Studiu: alimentele bogate în flavanoli ajută la reducerea hipertensiunii arteriale

©

Autor:

Studiu: alimentele bogate în flavanoli ajută la reducerea hipertensiunii arteriale
Un studiu publicat recent arată că alimentele bogate în flavanoli (ceai, mere, fructe de pădure) ajută la reducerea hipertensiunii arteriale.
Cercetătorii au studiat dieta a peste 25.000 de oameni din orașul Norfolk din Marea Britanie și au căutat o legătură între ceea ce consumau și tensiunea arterială. Spre deosebire de alte studii asemănătoare, oamenii de știință nu s-au bazat pe evaluarea subiectivă a dietei participanților, ci au făcut teste de sânge și au analizat biomarkerii nutriționali, o serie de indicatori dietetici care oferă indicii cu privire la metabolism și necesarul nutritiv și dacă acesta a fost atins. 

Rezultatele au arătat o diferență între cei care consumau foarte puține alimente cu flavanoli și cei care consumau cele mai multe de 2-4 mmHg. O reducere de acest fel a fost observată și în cazul celor care urmau dieta mediteraneană sau dieta DASH (pentru reducerea hipertensiunii arteriale). Rezultatele au fost mult mai vizibile în cazul persoanelor care chiar aveau hipertensiune arterială.

Pe lista alimentelor care conțin flavanoli se află: ceaiul verde, vinul roșu, merele, ciocolata amăruie, pudra de cacao, rodie, mure.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 27-10-2020 | creare: 27-10-2020 | Vizite: 722
Bibliografie
1. High flavanol diet may lead to lower blood pressure, https://www.sciencedaily.com/releases/2020/10/201021085109.htm
2. Biomarker-estimated flavan-3-ol intake is associated with lower blood pressure in cross-sectional analysis in EPIC Norfolk, https://www.nature.com/articles/s41598-020-74863-7
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: