Glutenul Din Biblioteca medicală: Diabetul tip 1 È™i boala celiacă IntoleranÈ›a non-celiacă la gluten InformaÈ›ii în Ghidul de sănătate despre Glutenul: Nu evitaÈ›i alimentele cu gluten dacă nu aveÈ›i boală celiacă (Studiu) Trebuie evitat glutenul în mod voit, preventiv, chiar È™i de persoanele fără boală celiacă? Cercetările aratÄ... STUDIU: Este glutenul cauza reală a sensibilității la gluten? Un studiu norvegian realizat în cadrul Universității din Oslo, în colaborare cu Universitatea Monash din Austra... Alegi alimentele fără gluten dacă nu ai probleme cu glutenul? Există tendinÈ›e chiar È™i în alimentaÈ›ie È™i stil de viață. ÃŽn ultima vreme se promovează dieta fără glut... Sensibilitatea la gluten non-celiacă Riscul de a dezvolta boala celiacă, influenÈ›at de aportul de gluten Regimul fără gluten: indispensabil pentru unii, inutil pentru o mare majoritate Glutenul induce inflamaÈ›ie în creierul È™oarecilor