Testul de fertilitate care indică dacă este scăzută rezerva de ovule
Autor: Redacția ROmedic

De aceea, oamenii de știință din cadrul Centrului de Reproducere Umană din New York au dezvoltat un nou test de fertilitate pentru a ajuta femeile să își planifice mai bine sarcinile. Noul test este recomandat în perioada 18 - 35 de ani și poate indica dacă o femeie prezintă risc de infertilitate, oferindu-i și șansa de a-și crioconserva ovocitele pentru a le putea utiliza ulterior la fertilizarea in vitro.
În timp ce bărbații produc noi rezerve de spermatozoizi pe parcursul vietii, femeile se nasc cu un anumit număr de ovule, iar dintre acestea nu toate sunt viabile. Capacitatea unei femei de a produce ovule sănătoase, ce pot fi fertilizate, este numită rezervă ovariană și se reduce cu trecerea anilor.
Testul presupune analiza modificărilor hormonale din sângele pacientei, completarea chestionarelor privind istoricul familial și personal și trei teste specifice: un test pentru nivelul hormonului foliculostimulant (FSH) și unul pentru nivelul hormonului anti-Mullerian (AMH), ambele indicând dacă sunt prezente mai puține ovule, și un al treilea test ce analizează posibilele mutații ale genei FMR1.
În cazul unui procent de 10% dintre femei reducerea funcției ovariene este accelerată, lucru ce reduce considerabil șansele de a rămâne însărcinată. Screening-ul va ajuta femeile să preintâmpine aceste probleme de infertilitate și să prevină afectarea emoțională dar și costurilor ce apar în cazul tratamentelor pentru infertilitate. În schimb, deși acest test poate să indice câte ovule au mai rămas, nu poate depista câte dintre acestea sunt viabile și sănătoase și câte nu.
Sursa: Science Alert
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Acupunctura poate reduce simptomele sindromului intestinului iritabil, fără riscul unor efecte adverse
- Recidiva herniei, raportată de unul din șase americani, cel mai frecvent de pacienții cu hernii ventrale sau incizionale
- Un nou concept ar putea ajuta la creșterea numărului de organe transplantabile disponibile
- Consultațiile la distanță, preferate de pacienți în timpul pandemiei: un nou studiu explorează experiențele pacienților și ale medicilor
- Mai am sanse sa fiu fertila?
- Urgent!! sa iau pilula de a doua zi? sau nu.
- Dupa 7 luni cu logest, pot ramine insarcinata?
- Singura sansa este FIV-ul?
- Tratament pentru fertilitate sau anticonceptionale in chist ovarian?
- O sa am probleme de fertilitate, potenta?
- Fertilitate la 50 de ani
- Sunt derutata in ceea ce privesc zilele fertile