Tratament nou pentru durerea neuropată

©

Autor:

Tratament nou pentru durerea neuropată
Până în prezent, nu există un tratament eficient pentru durerea neuropată - durerea cronică. Un studiu recent al cercetătorilor francezi a relevat mecanismul din spatele apariției și continuării durerii, descoperire ce a dus la crearea unui tratament eficient la animale.

Rezultatele studiului cercetătorilor de la Institutul de neuroștiințe și Institutul de genomică funcțională (INSERM/Université de Montpellier), împreună cu cei de la Laboratorul de inovație terapeutică (CNRS/Université de Strasbourg) au fost publicate în jurnalul Nature Communications.

Durerea neuropată este produsă de leziunea nervilor periferici cauzată de boli ca diabetul, cancerul sau zona zoster, sau de traume asociate cu accidentări și intervenții chirurgicale. Studiul de față a evidențiat modul în care celulele imune din sângele care irigă zona afectată a nervului sintetizează și eliberează molecula FL, iar aceasta se leagă de și activează molecula FLT3, declanșând o reacție în lanț în sistemul senzorial și producând durerea.

FLT3 induce și menține durerea acționând la distanță, pe porțiunea superioară a sistemului senzorial, asupra elementelor care cronicizează durerea. Cercetătorii aucreat o moleculă anti-FLT3 (BDT001), care acționează la locul în care FL se leagă de FLT3, blocând această conexiune. Astfel, se previne seria de evenimente ce duce la cronicizarea durerii. Administrat la subiecte animale, după 3 ore BDT001 a redus simptomele durerii neuropate tipice (hiperalgezie) și durerea cauzată de stimuli care în mod normal nu provoacă durere (alodinie), efectul menținându-se până la 48 de ore de la administrarea unei doze unice.

Durerea cronică este o afecțiune debilitantă, iar tratamentul disponibil are o eficiență de până la 50%. În plus, tratamentul - antidepresive, antiepileptice - are efecte secundare importante. Cercetările de față ar putea sta la baza unei prime încercări de realizare a unei terapii specifice împotriva durerii neuropate.

Sursa: Science daily

Data actualizare: 12-03-2019 | creare: 15-03-2018 | Vizite: 5040
Bibliografie
A new solution for chronic pain, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180312084930.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea moderată sau severă poate crește cu 41% riscul dependenței de opioide
  • Este paracetamolul un remediu pentru durere eficient și sigur?
  • Somnul este esențial în tratamentul durerilor cronice
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum