Un nou mecanism activează celulele oaselor și tratează osteoporoza

©

Autor:

Un nou mecanism activează celulele oaselor și tratează osteoporoza
Un grup de cercetare de la Universitatea Kumamoto a descoperit că gena SIRT7 este importantă pentru formarea oaselor și a reușit să gasească un nou mecanism pentru a activa funcțiile genetice esențiale pentru formarea osoasă. Cercetătorii se așteaptă ca această descoperire să fie o noua metodă pentru a trata osteogeneza scăzută și osteoporoza.
Cercetarea de față a fost publicată în revista Nature Communications și aarătat că șoarecii care nu au gena SIRT7 au avut o masă osoasă redusă.

Reducerea formării osoase este frecventă la persoanele cu osteoporoză, iar cauzele nu sunt clar cunoscute. Pentru a clarifica mecanismul, cercetătorii au comparat expresia sirtuinelor (SIRT1, 6 și 7) în țesutul schelet al șoarecilor tineri și bătrâni și au constatat că SIRT7 a scăzut odată cu înaintarea în vârstă. Apoi au considerat că această scădere a SIRT7 la șoarecii în vârstă poate fi asociată cu osteogeneză scăzută și poate fi chiar o cauză a osteoporozei.

Atunci când cercetătorii au cultivat osteoblaste (celule osoase) în vitro cu un nivel scăzut de SIRT7 formarea unei mase osoase a fost semnificativ suprimată comparativ cu culturile de celulele osoase normale. În plus, expresia genelor care indică diferențierea osteoblastelor a fost de asemenea scăzută, ceea ce a evidențiat faptul că SIRT7 controlează diferențierea osteoblastelor prin intermediul unei proteine Sp7, denumită și Osterix.

„Rezultatele noastre, arată că calea de reglementare a SIRT7-SP7 / Osterix este o țintă promițătoare pentru noi agenți terapeutici pentru a trata osteogeneza și osteoporoza” a declarat autorul studiului dr. Tatsuya Yoshizawa de la Kumamoto University.

Osteoporoza este o boală care provoacă fracturarea oaselor din cauza reducerii, atât a masei osoase cât și a calității acestora. Deși s-a raportat că SIRT7 este implicat în metabolismul cancerului și al lipidelor, rolul său în țesutul osos și în îmbătrânirea oaselor nu a fost cunoscut.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 14-09-2018 | creare: 14-09-2018 | Vizite: 1427
Bibliografie
Breaking osteoporosis: New mechanism activates bone-building cells. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/09/180904114727.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • S-a descoperit gena care încetinește scăderea densității osoase
  • Un nou posibil tratament pentru osteoporoză
  • Alimentele pe bază de soia ar putea proteja femeile la menopauză de osteoporoză
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum