Un nou medicament ar putea reduce răspândirea melanomului cu până la 90%

©

Autor:

Un nou medicament ar putea reduce răspândirea melanomului cu până la 90%
Cercetătorii de la Michigan State University au descoperit un compus chimic ce reduce răspândirea celulelor canceroase din melanom cu până la 90%. Molecula are drept țintă activitatea unei gene care are capacitatea de a produce molecule ARN și anumite proteine din tumorile cancerului de piele, cauzând extinderea bolii.

„A fost pentru noi o provocare să dezvoltăm medicamente sub forma moleculelor mici, care să blocheze activitatea acesti gene. Compusul nostru chimic este celași pe care l-am testat pentru tratamentul sclerodermiei.” a declarat profesorul în farmacologie Richard Neubig, coautor al studiului. Cercetările sunt publicate în jurnalul Molecular Cancer Therapeutics.

Sclerodermia este o boală autoimună adesea fatală, ce cauzează întărirea pielii, precum și a organelor ca plămânii, inima și rinichii. Mecanismul care produce fibroza, sau îngroșarea pieli, în sclerodermie este același care contribuie la răspândirea cancerului.

Potrivit rezultatelor cercetărilor, compusul chimic a reușit să stopeze inițierea procesului de transcripție genetică în celulele cancerului de piele. Cercetătorii au mai descoperit că acest compus a redus substanțial tumorile din plămânii șoarecilor injectați cu celule de melanom.

Dacă boala este depistată timpuriu, riscul de mortalitate este de 2%, iar dacă este depistat târziu riscul crește până la 84%. „Majoritatea persoanelor mor din cauza melanomului pentur că boala se răspândește. Compusul nostru poate bloca migrarea cancerului și poate crește speranța de viață a bolnavilor”, spune Richard Neubig.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 28-06-2019 | creare: 05-01-2017 | Vizite: 3187
Bibliografie
Promising new drug stops spread of melanoma by 90 percent, link: https://medicalxpress.com/news/2017-01-drug-melanoma-percent.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Alunițele cu fire de păr nu sunt maligne (canceroase)
  • Crema cu FPS 30 poate amâna debutul melanomului
  • Cum ne protejăm de cancerul de piele?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum