Un nou studiu identifică regimul optim de tratament pentru adulții în vârstă cu depresie majoră

©

Autor:

Un nou studiu identifică regimul optim de tratament pentru adulții în vârstă cu depresie majoră
Un studiu recent publicat în Frontiers in Aging Neuroscience identifică un regim optim de tratament cu stimulare magnetică transcraniană repetitivă (din engleză, rTMS) pentru vârstnicii cu depresie rezistentă la tratament, conform cercetătorilor.
Pentru a trata depresia, oamenii de știință au dezvoltat o procedură neinvazivă de stimulare a celulele nervoase, utilizând câmpuri magnetice. Răspunsul la tratament poate fi lent și necesită un număr mare de sesiuni de tratament, mai ales la persoanele în vârstă.

La nivel mondial, tulburarea depresivă este o cauză majoră de dizabilitate, afectând până la o treime din populația vârstnică. Este adesea rezistentă la tratament, asociind și o serie de comorbidități medicale. Strategiile de stimulare a creierului, în special rTMS, au fost considerate un tratament antidepresiv eficient prescris celor care nu răspund sau nu tolerează alte strategii de tratament.

Conform noului studiu, efectul antidepresiv al stimulării magnetice transcraniene repetitive este similar ca eficiență, dar apare mai târziu la adulții vârstnici decât la adulții tineri. După șase săptămâni, răspunsul se uniformizează.

Oamenii de știință au analizate date de la peste 500 de pacienți și au comparat în mod specific răspunsul. Eficacitatea rTMS a fost clară, devenind o opțiune terapeutică valoroasă pentru o boală extrem de invalidantă, iar strategia noninvazivă poate ameliora depresia majoră rezistentă la tratament.

sursa: News Medical

Data actualizare: 18-08-2022 | creare: 18-08-2022 | Vizite: 342
Bibliografie
Study identifies an optimal rTMS treatment regimen for older adults, link: https://www.news-medical.net/news/20220816/Study-identifies-an-optimal-rTMS-treatment-regimen-for-older-adults.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou studiu face legătura între activitatea fizică la vârstnici și integritatea materiei albe din creier
  • Apelul la emoții precum entuziasmul și furia este o tactică de convingere esențială utilizată de escrocii care păcălesc bătrânii
  • Vârstnicii cu o viziune mai optimistă au o memorie și o funcție cognitivă mai bună
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum