Antidepresiv utilizat la scară largă de persoanele cu demență, asociat cu un potențial risc mai mare de mortalitate

©

Autor:

Antidepresiv utilizat la scară largă de persoanele cu demență, asociat cu un potențial risc mai mare de mortalitate
Un medicament folosit pentru a trata agitația la persoanele cu demență nu este mai eficient decât un placebo și ar putea chiar crește mortalitatea, potrivit unui nou studiu. Cercetarea, condusă de cercetători de la Universitatea din Plymouth și publicată în The Lancet, a arătat că antidepresivul mirtazapina nu a oferit nicio îmbunătățire a agitației pentru persoanele cu demență.
Agitația este un simptom comun al demenței, caracterizat prin activitate verbală, vocală sau motorie inadecvată și implică adesea agresiune fizică și verbală. Îngrijirea non-medicament centrată pe pacient este prima intervenție care ar trebui oferită, dar, atunci când aceasta nu funcționează, clinicienii pot trece la o alternativă bazată pe medicamente. Antipsihoticele s-au dovedit a crește ratele de deces la cei cu demență, împreună cu alte rezultate slabe, astfel că mirtazapina, un antidepresiv atipic, a fost prescris în mod obișnuit.

Pentru studiu, cercetătorii au recrutat peste 200 de persoane cu boala Alzheimer probabilă sau posibilă din 20 de locații din Regatul Unit. Cercetătorii au alocat participanților la studiu fie mirtazapină, fie medicamente placebo. Procesul a fost dublu-orb, ceea ce înseamnă că nici cercetătorii, nici participanții la studiu nu știau ce medicamente primesc.

Rezultatele au arătat că mirtazapina nu a îmbunătățit agitația la 12 săptămâni, rezultatele fiind similare pentru toți participanții, indiferent de grupul din care au făcut parte. Au existat, de asemenea, mai multe decese în grupul cu mirtazapină (șapte) până în săptămâna 16 decât în ​​grupul de control (doar unul), analizele sugerând că acest lucru a avut o semnificație statistică marginală.

„Acest studiu arată că o modalitate obișnuită de a gestiona simptomele nu este utilă, și chiar ar putea fi dăunătoare. Este foarte important ca aceste rezultate să fie luate în considerare și mirtazapina să nu mai fie utilizată pentru a trata agitația la persoanele cu demență", a declarat cercetătorul principal, profesorul Sube Banerjee de la Universitatea din Plymouth.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 28-10-2021 | creare: 28-10-2021 | Vizite: 915
Bibliografie
Common antidepressant should no longer be used to treat people with dementia, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211021193128.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul personalizat al depresiei, posibil datorită unui test de sânge
  • Rezistența la antidepresive ar putea avea legătură cu metabolismul
  • Un pas important în combaterea efectelor negative ale tratamentului antidepresiv
  •