Depresie majora.

01-09-2018
MarcelOana
Nu este medic/terapeut
MarcelOana
Buna,
Ma numesc Marcel si am 18 ani. Am horatat sa postez aici pornind de la ideea ca cineva ma poate ajuta. De la varsta de 16 ani mi a inceput chinul, am inceput incet cu un atac de panica, pe urma anxietate care pana la urma s-a dezvoltat intr-o depresie majora. Nu mai stiu ce sa fac, sunt distrus, nu mai am placere pentru absolut nimic, imi placea foarte mult sportul inainte, fotbalul in special, acuma cand aud de el mi e ca si cum n ar fi. Urasc depresia, stresul, anxietatea, dar deja s-a cronicizat si e foarte greu, e aproape imposibil sa traiesti cu asa ceva. Am doar 18 ani si ma gandesc aproape tot timpul ca o sa mor, atat de tanar, din cauza unu infarct sau ceva. Nu mai pot sa ma bucur de viata desi sunt o fire vesela, cu simtul umorului, imi place sa ies sa ma distrez. Cauza nu este una specifica, pur si simplu asa a fost sa fie. Nu prea as vrea sa merg la medic, am citit tot felul de lucruri despre medicamentele antidepresive si toata treaba asta. Aproape peste tot unde am citit, totul trebuie sa vina de la sine, doar asa te poti vindeca, pentru ca medicamentele doar te amortesc si te "vindeca" pentru un timp, dupa care depresia reapare. Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau ceva, s-a vindecat cineva de asa ceva? nu mai am nici o speranta desi eram si simt ca inca sunt un om optimist, dar nu vreau sa mor asa tanar. Am citit si o gramada de chestii ca de la stres/depresie/anxietate poti sa ajungi la infarct.
1 comentarii
0
01-09-2018, ora 15:04
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mergi la o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență și vei afla factorii care-ți declanșează depresia, precum și cei care o mențin. În urma evaluării vei participa la un program de intervenție psihologică personalizată, care te va ajuta să câștigi competențe care să te ajute să gestionezi rațional orice situație întâlnită, astfel încât să nu te mai afecteze. Modul de gândire și percepție determină funcționarea ta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Plimbările prin natură pot îmbunătății sănătatea mintală a persoanelor cu depresie sau anxietate
  • ADHD-ul este mai puternic legat de anxietate și depresie decât autismul
  • Exercițiul fizic, o opțiune viabilă pentru ameliorarea depresiei și anxietății la tineri
  • Terapia prin umor poate reduce simptomele depresiei și anxietății
  • Comparație între efectele sportului și efectele antidepresivelor în ameliorarea depresiei și anxietății
  •