Un nou tratament împotriva HIV a fost aprobat de FDA

©

Autor: Redacția ROmedic

Un nou tratament împotriva HIV a fost aprobat de FDA
FDA a aprobat un medicament având compoziție fixă ce ar putea fi eficient împotriva infecțiilor cu virusul  HIV. Medicamentul este destinat persoanelor cu vârsta minimă de 12 ani și o greutate de cel puțin 35 kg, care nu au mai urmat tratament pentru HIV sau în cazul cărora multiplicarea virusului HIV a fost  supresată.

Noul tratament poartă numele de Genvoya și este o combinație de elvitegravir, cobicistat, emtricitabină și tenofovir alafenamidă. Conține o nouă versiune de tenofovir – un posibil inhibitor al virusului HIV – o versiune care nu a mai fost utilizată până acum. Această nouă versiune (numită TAF) acționează mai eficient la locul infecției comparativ cu versiunea veche (numită TDF).

Medicamentul a fost testat în patru studii clinice pe un grup total de 3.171 participanți. Rezultatele au arătat că reduce dezvoltarea virusului comparativ cu alte medicamente. Reduce și efectele negative, fiind asociat cu o toxicitate redusă asupra rinichilor. Tenofovirul reduce densitatea osoasă, însă noua versiune a fost modificată astfel încât această degradare osoasă să fie redusă.

Cu toate acestea, cele mai comune efecte adverse ale noului medicament sunt greața, creșterea depunerilor adipoase și modificări ale sistemului imunitar. De asemenea, Genvoya poate interacționa cu alte substanțe active și nu trebuie administrat concomitent cu alte medicamente retrovirale.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 10-11-2015 | creare: 10-11-2015 | Vizite: 4651
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • HIV: cum se transmite și când se poate face testul?
  • Fumatul le scurtează viața purtătorilor de HIV mai mult decât virusul în sine
  • Virusul HIV ar putea fi ținut sub control cu ajutorul unui test rapid
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum