Un nou vaccin poate preveni herpesul genital

©

Autor:

Un nou vaccin poate preveni herpesul genital

Cercetătorii de la University of Pennsylvania au dezvoltat un vaccin care protejează împotriva herpesului genital. Vaccinul a fost testat, atât pe șoareci, cât și pe porcușorii de Guineea.
În ambele cazuri, vaccinul a reușit să producă imunitate sterilizantă, ceea ce înseamnă că nu a existat nicio urmă de infecție cu herpes după expunerea la virus.

„Suntem încurajați de efectul pe care l-a avut vaccinul nostru în aceste modele animale. Pe baza acestor rezultate, sperăm că acest vaccin ar putea fi tradus în studii umane pentru a testa, atât siguranța, cât și eficacitatea abordării noastre”, a declarat autorul studiului, Harvey Friedman.

Echipa a introdus în compoziția vaccinului un ARN mesager (ARNm), care poate asigura un răspuns imun puternic. Acest vaccin stimulează trei tipuri de anticorpi: unul care blochează virusul herpetic să intre în celule și alte două care se asigură că virusul nu afectează funcția de protecție a sistemului imunitar. Această abordare diferă de alte vaccinuri herpetice, care adesea se bazează doar prevenirea infecției cu acest virus.

Herpesul genital, numit și virus Herpes simplex tip 2 sau HSV-2, este cea mai frecventă boală cu transmitere sexuală. Peste 11% dintre oamenii din întreaga lume, cu vârstă cuprinsă între 14 și 59 de ani, sunt infectați cu acest virus.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 24-09-2019 | creare: 24-09-2019 | Vizite: 1961
Bibliografie
New vaccine prevents herpes in mice, guinea pigs. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190920145350.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cele mai importante sfaturi legate de herpesul genital
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum