Antibioticele are putea fi soluția pentru ameliorarea durerilor cronice ale vezicii urinare (Studiu)

©

Autor:

Antibioticele are putea fi soluția pentru ameliorarea durerilor cronice ale vezicii urinare (Studiu)
Tratamentul cu antibiotice ar putea fi util în ameliorarea durerilor cauzate de cistita recidivantă sau durerile cronice ale vezicii urinare, conform unui studiu recent ale cărui rezultate au fost publicate în International Urogynecology Journal.
Tot mai multe persoane, mai ales femei, sunt afectate de dureri de vezică pe termen lung și probleme urinare. Afecțiunea numită cistită interstițială sau sindromul vezicii dureroase este cauzată de inflamație și apare când terminațiile nervoase din vezică devin suprasensibile. Testele de diagnostic pentru infecțiile tractului urinar sunt adesea prea puțin precise și nu ajută mereu la depistarea multor tulpini bacteriene ce pot cauza infecția.

Echipa de cercetare a analizat studiile de caz ce au inclus date de la 624 femei, studii din ultimii 10 ani de la Spitalul Whittington.

Înainte de începerea tratametului, multe paciente prezentau simptome de mai bine de 6 ani, fără rezultate eficiente în urma tratamentelor administrate de obicei în astfel de cazuri: instilații vezicale, intervenții chirurgicale sau anumite medicamente.

În cadrul studiilor, pacientele au fost tratate cu antibiotice de primă linie, antibiotice orale cu spectru îngust ca cefalexin, nitrofurantoin sau trimetoprim, împreună cu metenamina care este un antiseptic urinar. Toți pacienții care au urmat tratamentul au beneficiat și de antibiotice de rezervă pentru utilizarea la domiciliu la primul semn de reapariție a simptomelor. Această abordare a avut scopul de a preveni noi infecții care să se cronicizeze, deoarece pacientele care au avut mai multe infecții urinare sunt mai predispuse la dezvoltarea de infecții deoarece vezica și-a pierdut capacitatea de a lupta împotriva acestora.

Tratamentul cu antibiotice a fost asociat cu reducerea semnificativă a gravității, durerii, urinărilor frecvente, și o reducere a piuriei (prezența leucocitelor sau a puroiului în urină) și celulelor uroteliale ce sunt markeri ai inflamației vezicii.

Un procent de 64% dintre femei au raportat o ameliorare a simptomelor, iar 20% au menționat că starea lor s-a îmbunătățit considerabil. Durata studiului a fost de 1 an și a implicat mai mult de o serie de tratament cu antibiotice  pentru ca paciențele să își revină complet. S-au efectuat permanent teste pentru rezistența la antibiotice, dar nu s-au observat efecte adverse.

Mai sunt necesare cercetări aprofundate în acest sens pentru a stabili cu exactitate posibila relație de cauzalitate dintre cele două.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 22-11-2020 | creare: 27-03-2018 | Vizite: 3191
Bibliografie
Antibiotics could be key to relieving chronic bladder pain https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180320100847.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antibioticele administrate înainte de doi ani cresc riscul de obezitate
  • MIT: Antibioticele sunt medicamente universale, ce pot trata orice afecțiune
  • Antibioticele comune ar putea cauza confuzie mentală temporară
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum