Un sistem anticancer deghizează medicamentele în grăsime

©

Autor:

Un sistem anticancer deghizează medicamentele în grăsime
Un nou sistem de administrare a medicamentelor deghizează chimioterapicele în acizi grași, pentru a distruge tumorile.
Medicamentele percepute de tumori drept grăsimi au o probabilitate mai mare de a le invada, după care, medicamentul se activează, suprimând imediat creșterea acestora. De asemenea, medicamentul are un nivel mai redus de toxicitate decât medicamentele curente de chimioterapie, ceea ce duce la mai puține efecte secundare.

Pentru dezvoltarea acestui sistem, cercetătorii de la Northwestern University au conceput un tip de acid gras cu lanț lung, capabil să se atașeze de medicamente. Acidul gras, inclusiv medicamentul pe care îl conține, este apoi ascuns în albumina serică umană, care transportă molecule, inclusiv grăsimile, în întregul corp.

Receptorii celulari ai organismului recunosc grăsimile și proteinele furnizate de albumina serică umană, motiv pentru care pot pătrunde mult mai ușor în interiorul tumorilor.

În acest studiu, cercetătorii au transportat un medicament comun, aprobat de FDA pentru chimioterapie, paclitaxel. Deghizat în grăsime, medicamentul a eliminat complet tumorile în trei tipuri de cancer: osos, pancreatic și de colon.

Celulele canceroase care cresc rapid consumă nutrienți mult mai repede decât celulele normale. Când celulele canceroase metabolizează medicamentul ascuns, mor.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 31-07-2019 | creare: 31-07-2019 | Vizite: 734
Bibliografie
'Trojan horse' anticancer drug disguises itself as fat. Url:https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190718085316.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou medicament pentru diferite tipuri de cancer
  • Inhibarea unei proteine specifice, potențial tratament pentru cancer
  • Combinația dintre o dietă care mimează postul negru și vitamina C poate fi eficientă împotriva anumitor tipuri de cancer
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum