Utilizarea computerului previne pierderile de memorie asociate înaintării în vârstă

©

Autor:

Utilizarea computerului previne pierderile de memorie asociate înaintării în vârstă
Un nou studiu a constatat că activitățile de stimulare mentală, cum ar fi utilizarea unui computer, jocurile, craftingul și participarea la activități sociale sunt legate de un risc redus de pierdere a memoriei.
Studiul este publicat în American Academy of Neurology și a fost realizat pe un eșantion de 2.000 de persoane cu o vârstă medie de 78 de ani, care nu sufereau de insuficiență cognitivă ușoară.

La începutul studiului, participanții au completat un chestionar cu privire la cât de des au participat la activități de stimulare mentală începând cu vârsta de 50 de ani.

Participanților li s-au dat, apoi, teste de gândire și de memorie la fiecare 15 luni și au fost urmăriți pe o perioadă de cinci ani. În timpul studiului, 532 de participanți au dezvoltat insuficiență cognitivă ușoară.

Folosirea unui computer mai târziu în viață a fost asociată cu un risc scăzut de 30% de pierdere a memoriei, iar utilizarea unui computer, atât la vârsta de 50-65 de ani, cât și mai târziu în viață, a fost asociată cu un risc redus - 37% de a dezvolta probleme de gândire și memorie.

Activitățile sociale, cum ar fi mersul la filme, în oraș cu prietenii sau practicarea jocurilor au fost asociate cu un risc de 20% de a dezvolta insuficiență cognitivă ușoară.

Insuficiența cognitivă ușoară este o afecțiune care apare odată cu îmbătrânirea. Deși este asociată de problemele de gândire și de memorie, nu este același lucru cu demența.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 19-07-2019 | creare: 19-07-2019 | Vizite: 525
Bibliografie
Can computer use, crafts and games slow or prevent age-related memory loss? Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190710171407.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Edentația parțială la vârstnici: factor predictiv al declinului cognitiv?
  • Vârstnicii cu o viziune mai optimistă au o memorie și o funcție cognitivă mai bună
  • Fluctuațiile LDL-colesterolului au fost asociate cu reducerea funcțiilor cognitive
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum