Vacanțele pot prelungi durata de viață

©

Autor:

Vacanțele pot prelungi durata de viață
Un studiu realizat pe o perioadă de 40 de ani, care a fost publicat în The Journal of Nutrition, Health & Aging, a arătat că vacanțele, pe lângă faptul că ne pot scuti de stres, pot prelungi durata de viață a unei persoane.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.222 de directori de companii, de sex masculin, născuți în perioada anilor 1919-1934.

Participanții au fost împărțiți într-un grup de control (610 bărbați) sau un grup de intervenție (612 bărbați) timp de cinci ani. Grupul de intervenție a primit indicații, la fiecare patru luni pentru a efectua activitate fizică în mod regulat, a urma o dietă sănătoasă, a menține o greutate sănătoasă și a renunța la fumat. Bărbații din grupul de control au primit asistență medicală obișnuită.

Riscul bolilor cardiovasculare a fost redus cu 46% la grupul de intervenție comparativ cu grupul de control, până la sfârșitul studiului.

Pe de altă parte, vacanțele mai scurte au fost asociate cu decesele în exces în grupul de intervenție. În acest caz, bărbații care au avut un concendiu de trei săptămâni sau mai scurt de atât au avut un risc cu 37% mai mare de deces decât cei care au avut vacanță mai mult de trei săptămâni. Durata vacanței nu a avut niciun impact asupra riscului de deces în grupul de control.

„În studiul nostru, bărbații cu vacanțe mai scurte au lucrat mai mult și au dormit mai puțin decât cei care au avut vacanțe mai lungi”, a declarat profesorul Strandberg de la University of Helsinki din Finlanda.

Rezultatele cercetării sugerează că reducerea stresului este o parte esențială a programelor care își propun să reducă riscului bolilor cardiovasculare.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 30-08-2018 | creare: 30-08-2018 | Vizite: 824
Bibliografie
Take a vacation -- it could prolong your life. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180828085917.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou medicament promite prelungirea duratei de viață până la 150 de ani
  • 40 de obiceiuri care îți prelungesc viața (conform studiilor)
  • Descoperirea a 25 de mutații genetice poate ajuta la extinderea duratei de viață
  •