Vaccin împotriva cancerului, eficient în studiile pe animale
Autor: Teodorescu Mihai

Publicate în revista Oncoimmunology, descoperirile arată că vaccinul a produs anticorpi policlonali (anticorpi secretați de diferite linii de limfocite, care reacționează împotriva unui antigen specific) care inhibă receptorul programat al morții celulare, PD-1, pe celulele canceroase. Vaccinul imită acțiunea inhibitorului PD-1 nivolumab (medicament utilizat pentru tratarea mai multor tipuri de cancer), dar evită declanșarea rezistenței înnăscute și dobândite asociate cu acelea și cu agenții înrudiți.
Studiul a constatat că PD1-Vaxx a fost eficient în inhibarea creșterii tumorii. A fost și mai eficient utilizat în combinație cu un al doilea vaccin terapeutic peptidic, unul care vizează două situri de pe receptorul HER-2 de pe celulele canceroase de colon. Tratamentul combinat a produs răspunsuri complete la nouă din 10 animale.
Primul autor al studiului, Pravin Kaumaya, profesor de medicină la Colegiul de Medicină din Ohio, a declarat: „Studiul nostru este important din două motive-cheie. În primul rând, PD1-Vaxx activează atât funcțiile celulelor B, cât și cele ale celulelor T pentru a promova eliminarea tumorii. În al doilea rând, tratamentul vizează blocarea căilor de semnalizare care sunt cruciale pentru creșterea și întreținerea tumorii. În esență, supraîncărcăm și direcționăm în mod specific sistemul imunitar către țintă și distrugerea celulelor canceroase.”
În noiembrie 2020, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a acordat aprobarea investigațională pentru medicamente noi (IND) către Institutul de Cercetare Imugene, pentru testarea clinică a vaccinului de investigație, cunoscut sub numele de PD1-Vaxx. Conform estimărilor, este de așteptat ca la începutul anului viitor să se deschidă la OSUCCC (Arthur G. James Cancer Hospital and Richard J. Solove Research Institute) un prim studiu clinic de primă fază pentru testarea vaccinului la anumiți pacienți cu cancer pulmonar cu celule mici.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Combinație de medicamente pentru cancerul mamar ce vizează celulele canceroase, dar și vascularizarea lor
- În lipsa măsurilor de vaccinare și screening, incidența cancerului cervical va crește dramatic
- Două cești de cafea pe zi ar putea reduce riscul de cancer hepatic cu o treime
- STINGel - un nou imunoterapic ce distruge celulele canceroase
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni