Consumul de broccoli ar putea proteja ficatul de cancer
Autor: Grama Cătălina Ioana

Consumul de broccoli a crescut considerabil în ultimii ani, odată cu atestarea de către cercetători a proprietăților sale de a diminua riscul de cancer, mai ales acela mamar, prostată sau intestinal.
Un nou studiu efectuat ce cercetătorii de la Universitatea Illinois a relevat faptul că includerea broccoliului în dieta poate să scadă riscul dezvoltării cancerului de ficat, cât și să prevină apariția steatozei hepatice sau a bolii ficatului gras de cauză non-alcoolică, care poate genera un dezechilibru funcțional al organului sau în unele cazuri poate genera un carcinom hepatocelular, cancer cu o rată de mortalitate însemnată.
Studiul a fost făcut pe șoareci de laborator obezi care prezentau un carcinogen care produce cancer de ficat. Unui grup i s-a administrat o dietă de control, iar celălalt grup a primit o alimentație similară cu cea consumată de popoarele vesticie. Unii șoareci au primit broccoli, iar alții nu a consumat deloc broccoli.
Rezultatele au arătat că includerea broccoli-ului în alimentație a scăzut depunerea de grăsimi la nivelul ficatului și, chiar dacă șoarecii care au consumat broccoli nu au slăbit, acesta le-a restabilit echilibrul ficatului.
Sursa: Medical News Today
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Biobran si SOD in tratarea cancerului
- Ce inseamna cancer in faza t2nomx?
- Carcinom microcelular T4N3M0 + Dificultati de vorbire
- Am ciroza hepatica cu virus c.. ce sanse sunt de vindecare?
- Fibroscan, fibromax - cat costa si ince masura ma ajuta?
- Nodul ficat
- Durere in zona ficatului, are greturi si simte un gust amar in gura
- Tratamentul naturist prin care am învins cancerul
- Analize gratuite pentru bolnavii de cancer
- Ficat? Inima?