Consumul de broccoli ar putea proteja ficatul de cancer

©

Autor:

Consumul de broccoli ar putea proteja ficatul de cancer

Consumul de broccoli a crescut considerabil în ultimii ani, odată cu atestarea de către cercetători a proprietăților sale de a diminua riscul de cancer, mai ales acela mamar, prostată sau intestinal.

Un nou studiu efectuat ce cercetătorii de la Universitatea Illinois a relevat faptul că includerea broccoliului în dieta poate să scadă riscul dezvoltării cancerului de ficat, cât și să prevină apariția steatozei hepatice sau a bolii ficatului gras de cauză non-alcoolică, care poate genera un dezechilibru funcțional al organului sau în unele cazuri poate genera un carcinom hepatocelular, cancer cu o rată de mortalitate însemnată.

 

Studiul a fost făcut pe șoareci de laborator obezi care prezentau un carcinogen care produce cancer de ficat. Unui grup i s-a administrat o dietă de control, iar celălalt grup a primit o alimentație similară cu cea consumată de popoarele vesticie. Unii șoareci au primit broccoli, iar alții nu a consumat deloc broccoli.

 

Rezultatele au arătat că includerea broccoli-ului în alimentație a scăzut depunerea de grăsimi la nivelul ficatului și, chiar dacă șoarecii care au consumat broccoli nu au slăbit, acesta le-a restabilit echilibrul ficatului.

 

Sursa: Medical News Today


Data actualizare: 14-05-2023 | creare: 04-04-2016 | Vizite: 3407
Bibliografie
Eat your broccoli to protect against liver cancer, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/307451.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depistarea precoce a cancerului la femeie
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • Un dispozitiv nanometric ar putea depista și supraveghea evoluția cancerului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum