Vaporii degajați de țigaretele electronice se evaporă în câteva secunde

©

Autor:

Vaporii degajați de țigaretele electronice se evaporă în câteva secunde
Conform unui nou studiu prezentat la conferința Workplace and Indoor Aerosols din Barcelona, vaporii degajați de tigaretele electronice sunt particule lichide ce se evaporă în câteva secunde. Studiul încearcă să răspundă ingrijorărilor privind utilizarea tigaretelor electronice în spațiile interioare.

La cercetări au colaborat Universitatea Tehnică Kaunas din Lituania, Laboratoarele Federale pentru Tehnologia și Știința Materialelor (EMPA) din Elveția, Institutul Tehnologic Federal Elvețian (ETH Zurich) și Fontem Ventures (producător de țigarete electronice).

Cercetătorii au măsurat concentrația de particule din aer imediat după exalarea aburului, observând o descompunere și evaporare rapidă a picăturilor. Compoziția aerului a revenit la starea inițială în câteva secunde, chiar și în absența unor sisteme de ventilație în încăperea respectivă. „Studiul arată că - la fel ca la alte aparate cu aerosoli - țigaretele electronice eliberează în atmosferă micro-particule lichide ce dispar extrem de rapid”, a spus Dr. Grant O'Connell de la Fontem Ventures. „Datele preliminare ale acestui studiu susțin datele instituțiilor de sănătate oficiale, conform cărora utilizarea țigaretelor electronice în interior este puțin probabil să altereze calitatea aerului pentru nefumători.”

Compania Fontem Ventures are în desfășurare mai multe studii ce analizează compoziția chimică a vaporilor exalați și proprietățile dinamice ale produselor pe bază de aerosoli. Rezultatele acestor studii vor fi prezentate la Forumul Global de Nicotină ce va avea loc in luna iunie în Varșovia, Polonia.

Sursa: News Medical

Data actualizare: 22-04-2016 | creare: 22-04-2016 | Vizite: 1518
Bibliografie
Exhaled e-cigarette vapour evaporates within seconds, link: http://www.news-medical.net/news/20160421/Exhaled-e-cigarette-vapour-evaporates-within-seconds.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaporii țigării electronice, toxici pentru cavitatea orală
  • Țigaretele electronice la fel de nocive pentru gingii ca cele clasice
  • Modificări ale funcției cardiovasculare la consumatorii de țigări electronice cu nicotină
  •