Țigarile electronice creează dependență la fel ca cele tradiționale

©

Autor:

Țigarile electronice creează dependență la fel ca cele tradiționale
Țigările electronice au fost puse pe piață în ideea de a ajuta fumătorii să renunțe la țigările clasice, în acest sens țigările electronice fiind considerate mai puțin dăunătoare pentru sănătate. Dar nu trebuie neglijat faptul că lichidul pentru țigările electronice conține nicotină și emite substanțe carcinogene.

Țigările electronice funcționează prin încălzirea și vaporizarea unui lichid ce conține nicotină, arome și alte substanțe. Deoarece efectele inhalării acestor substanțe nu sunt cunoscute în totalitate, multe state au ales să interzică comercializarea acestora pentru persoanele minore. Unii experți sunt de părere că nicotina conținută poate duce la o dependență de țigara electronică și poate constitui o cale spre dependența de țigările clasice sau alte droguri.

Un studiu publicat în Jurnalul de Cercetare chimică în toxicologie a arătat că nicotina din țigările electronice cauzează dependență. Dintre cele trei forme în care nicotina este produsă, doar una este absorbită de organism, aceasta fiind și cea care creează dependență. Najat Saliba și colegii săi au decis să testeze nicotina din lichidul pentru țigările electronice. Aceștia au testat monstre comerciale și, ca o regulă generală, tipul de nicotină descoperit a fost cel ce creează dependență. De asemenea, s-a descoperit faptul că concentrația de nicotină varia adesea și nu se potrivea cu datele de pe etichetă.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 10-06-2019 | creare: 27-07-2015 | Vizite: 1925
Bibliografie
E-cigarettes may be as addictive as traditional ones, link: https://medicalxpress.com/news/2015-07-e-cigarettes-addictive-traditional.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Țigara electronică – care sunt riscurile pentru sănătate?
  • Vaporii degajați de țigaretele electronice se evaporă în câteva secunde
  • Vaporii țigării electronice, toxici pentru cavitatea orală
  •