Vârsta maximă este influențată de controlul asupra vieții și de activitățile fizice

©

Autor:

Vârsta maximă este influențată de controlul asupra vieții și de activitățile fizice
Conform studiului prezentat la convenția anuală American Psychological Association, o creștere a activității fizice și a senzație de mai mult control asupra vieții sunt factorii care îi determină pe cei în vârstă să se simtă mai tineri. De asemnea, potrivit cercetătorilor, acești factori ar putea contribui la îmbunătățirea abilităților cognitive, a longevității și a calității generale a vieții.

Coordonatorul studiului, Jennifer Bellingtier de la Friedrich Schiller University și colaboratorul său, dr. Shevaun Neupert de la North Carolina State University au condus cercetarea pe un grup de 116 de adulți cu vârsta cuprinsă între 60-90 de ani, respectiv 106 de adulți cu vârsta cuprinsă între 18-36 de ani. Aceștia au trebuit să completeze sondaje, în fiecare zi, timp de nouă zile. Întrebările urmăreau stabilirea a două obiective: rata de control resimțită de participanți asupra activităților din fiecare zi și vârsta pe care și-au atribuit-o zilnic.

Rezultatele au dezvăluit variații semnificative în funcție de fiecare zi în care participanții au răspuns la întrebări, în cazul ambelor grupe de adulți. Cercetătorii au descoperit, de asemenea o variabilitate semnificativă între amplificarea controlului asupra activităților de zi cu zi și menținerea unei vârste subiective, mai tinere.

Potrivit lui Matthew Hughes de la University of North Carolina, cel care a prezentat studiul, rezultatele cercetării sugerează că promovarea unui stil de viață activ poate duce la o vârstă subiectivă, oamenii având impresia că sunt mai tineri decât în realitate.

Hughes și colegii săi au recrutat 59 de adulți din zona Boston, cu vârste cuprinse între 35 și 69 de ani, care nu erau implicați în activități fizice de rutină. Toti participantii au primit un tracker de fitness, iar cercetătorii au monitorizat numarul lor de pași de zi cu zi timp de cinci săptămâni. Persoanele cu cele mai mare rate în ceea ce privește numărul zilnic de pași efectuați au raportat vârste subiective, simțindu-se mai tineri.

În timp ce rezultatele sugerează ca mersul pe jos poate contribui la atribuirea unei vârste mai mici decât în realitate este nevoie de cercetări suplimentare, cu un grad mai mare de control, pentru ca rezultatele să poată fi confirmate.

Data actualizare: 08-09-2019 | creare: 17-08-2018 | Vizite: 837
Bibliografie
You`re only as old as you think and do https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180809141122.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiu: persoanele care se simt mai tinere decât vârsta biologică trăiesc mai mult
  • Vârsta pe care simțim că o avem variază de la o zi la alta
  • Activitatea fizică moderată la vârsta mijlocie asociată cu abilități cognitive superioare la bătrânețe
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum