Vârsta pe care simțim că o avem variază de la o zi la alta

©

Autor: Redacția ROmedic

Vârsta pe care simțim că o avem variază de la o zi la alta
Vârsta noastră subiectivă se modifică zilnic, aceste variații având impact și asupra stării noastre de spirit. Acestea sunt concluziile unui studiu desfășurat de psihologi de la trei universități europene, autorii dorind să afle cât de repede de modifică „vârsta subiectivă” și dacă există anumite variabile care ar putea determina cât de bătrâni ne simțim într-o anumită zi.
 
Cei 43 de participanți, având vârste cuprinse între 60 și 96 de ani, au completat timp de 8 zile un chestionar cu întrebări despre cât de bătrâni se simțeau, ce stare de spirit aveau, dacă avuseseră parte de un eveniment stresant, de sentimente negative sau de durere fizică în ziua respectivă.

Rezultatele au arătat că vârsta subiectivă se modifică în fiecare zi. În medie, participanții s-au simțit cu 13 ani mai tineri decât vârsta biologică, dar în zilele în care erau stresați, aveau dureri sau o stare de spirit negativă, se simțeau mai puțin tineri (în medie cu 8 ani mai tineri decât vârsta reală).

Pe de altă parte, o stare de spirit pozitivă în ziua respectivă nu i-a determinat pe participanți să se simtă mai tineri decât media.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 01-07-2015 | creare: 01-07-2015 | Vizite: 1557
Bibliografie
How old you feel matters (and it changes day to day), link: https://medicalxpress.com/news/2015-06-day.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rata îmbătrânirii biologice are tendința de a scădea (Studiu)
  • Vârsta maximă este influențată de controlul asupra vieții și de activitățile fizice
  • Vârsta fitness și VO2 max
  •