Violența nu crește după lansarea unui joc video, arată un studiu

©

Autor:

Violența nu crește după lansarea unui joc video, arată un studiu
Jocurile video de acțiune, considerate violente de mass-media, nu promovează violența în viața reală și nu cresc gradul de violență în societate, arată noi cercetări. Rezultate sugerează că jocurile video violente pot agita copiii, dar o astfel de agitație nu se traduce în violență împotriva altor persoane.
Mass-media și publicul larg asociază adesea jocurile video violente cu violența din viața reală, deși există dovezi limitate pentru a susține legătură. Dezbaterea pe această temă se intensifică în general după împușcăturile publice în masă, unii comentatori legând actele violente de interesele făptuitorilor în jocurile video. Cu toate acestea, alții au subliniat că diferiți factori, cum ar fi problemele de sănătate mintală și/sau accesul ușor la arme, sunt explicații mai probabile.

În lumina unor afirmații contradictorii, mai multe finanțări guvernamentale au fost alocate pentru cercetarea jocurilor video și a violenței, înainte de o eventuală restricție a accesului la astfel de jocuri. Studiul actual, condus de cercetători de la Universitatea din Londra, oferă dovezi ale efectelor lansărilor jocurilor video considerate violente asupra comportamentului copiilor, folosind date din SUA. Cercetătorii au examinat efectele jocurilor video violente asupra a două tipuri de violență: agresiunea împotriva altor persoane și distrugerea lucrurilor/proprietăților.

Studiul, publicat în Journal of Economic Behavior & Organisation, s-a concentrat pe băieții cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani, grupul cel mai predispus să joace jocuri video violente. Studiul nu a găsit nicio dovadă că violența împotriva altor persoane crește după lansarea unui nou joc video violent. Părinții au raportat, totuși, cazuri limitate în care copiii au distrus lucruri după ce au jucat jocuri video violente.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 10-11-2021 | creare: 10-11-2021 | Vizite: 299
Bibliografie
Just a game? Study shows no evidence that violent video games lead to real-life violence, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211105084110.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura dintre utilizarea dispozitivelor electronice și diabetul la copii
  • Adolescenții expuși la acte de violență au un risc mai mare de obezitate
  • Copilul tău se joacă mult pe calculator? Cât înseamnă mult și sfaturi pentru părinți
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum