Vorbind cu copiii despre greutate: ce spune internetul și de ce cercetătorii sunt îngrijorați

©

Autor:

Vorbind cu copiii despre greutate: ce spune internetul și de ce cercetătorii sunt îngrijorați
Părinții, profesorii și specialiștii din domeniul sănătății sunt din ce în ce mai preocupați de obezitatea în rândul copiilor. Ei se tem de riscul de a le crea acestora o alimentație dezordonată.
Având în vedere complexitatea preocupărilor lor, grupurile majore de susținere a sănătății au publicat instrucțiuni pentru purtarea unei conversații cu copiii, în legătură cu greutatea lor. Toate aceste instrucțiuni sunt la îndemâna părinților, profesorilor, specialiștilor în domeniul sănătății, fiind postate pe internet.

Pentru a veni în sprijinul lor, cercetătorii de la Center for Weight, Eating and Lifestyle Science (WELL Center) al Colegiului de Arte și Stiință de la Universitatea Drexel au analizat în mod sistematic instrucțiunile publicate pentru conversații cu copiii, cu privire la greutate, analizându-le conținutul, consistența, aplicabilitatea și baza științifică.

Elizabeth Lambe, autor principal al studiului, susține faptul că părinții și profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să fie consumatori critici ai instrucțiunilor privind conversațiile purtate cu copiii despre surplusul de greutate și obezitate, deoarece aceste instrucțiuni variază între a vorbi sau nu în mod direct despre greutatea unui copil. Aceștia ar trebui să citească mai multe instrucțiuni diferite și să se asigure că iau cea mai bună decizie pentru copilul lor, deoarece fiecare situație poate fi unică.

Cercetătorii au identificat 59 de seturi de instrucțiuni privind obezitatea infantilă, publicate de către grupurile de susținere a sănătății. Doar 13 dintre acestea au furnizat indicații explicite cu privire la modul în care cel care îngrijește copilul ar trebui să inițieze o conversație cu acesta despre supraponderabilitate sau obezitate.

În cadrul acestor 13 seturi de instrucțiuni au fost abordate nouă subiecte: atitudinea (subiect abordat în 31% dintre seturile de instrucțiuni), comportamentul (61%), recomandări nutriționale (54%, activitatea fizică (46%), acceptarea corpului și stima de sine (69%), sfaturi legate de conversație (92%), contactarea unui profesionist din domeniul sănătății (46%), vorbitul despre „greutate” versus „starea generală de sănătate” și factori externi, precum hărțuirea și/sau mass-media (54%).

Lampe a menționat, de asemenea, că, deși toate seturile de instrucțiuni prezentau conținut similar, au apărut mai multe neconcordanțe în recomandări. Doar trei din cele 13 seturi au făcut referire la orice sursă științifică și doar câteva recomandări au fost aplicate cu ușurință în viața de zi cu zi a copiilor, de către părinți, profesori sau profesioniști din domeniul sănătății.

„Ne dorim instucțiuni care să transmită același mesaj și care să se bazeze pe date științifice”, a declarat Lampe.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 21-12-2020 | creare: 21-12-2020 | Vizite: 339
Bibliografie
Talking to kids about weight: What the internet says and why researchers are wary, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/12/201217135256.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: