Oamenii selectează „porțiile de mărime potrivită” din alimentele bogate în calorii

©

Autor:

Oamenii selectează „porțiile de mărime potrivită” din alimentele bogate în calorii
Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au constatat faptul că organismul uman are inteligență nutrițională și evită consumul excesiv de alimente bogate în calorii, moderând astfel dimensiunea meselor bogate în energie calorică.
Studiul publicat recent în The American Journal of Clinical Nutrition demontează mitul conform căruia organismul consumă indiferent de conținutul energetic al alimentelor, fără a ajusta cantitatea pe care o consumă.

Cercetătorii au analizat 20 de adulți sănătoși care au consumat zilnic mese normale, dar cu densități energetice diferite, timp de patru săptămâni. Au calculat ulterior caloriile, gramele, densitatea energetică pentru fiecare masă consumată, cu observația că aportul de calorii a crescut direct proporțional cu densitatea energetică regăsită în fiecare masă.

Surprinzător, oamenii răspund inconștient la creșterea numărului de calorii prin reducerea dimensiunilor meselor pe care aleg să le consume, dar și invers, sensibilitate necunoscută până acum.

De exemplu, participanții au consumat porții mai mici din porția de paste bogată caloric și porții mai mari dintr-o salată cu multe legume, săracă din punct de vedere energetic, însă fără a conștientiza acest comportament alimentar. Astfel, se remarcă capacitatea de discernământ prin care este moderat consumul în exces al alimentelor bogate în calorii.

sursa: Science Daily
foto: University of Bristol News

Data actualizare: 17-06-2022 | creare: 17-06-2022 | Vizite: 275
Bibliografie
Study shows people 'right size' portions of high-calorie foods, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220613112118.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: