Anxietate ?

18-12-2020
ivan123
Nu este medic/terapeut
ivan123
Cu 2 ani in urma am inceput sa merg la sala, dupa 2 luni de sala am avut niste palpitatii si am fost la medic, am facut EKG si mi-a zis ca inima bate neregulat, am primit medicamente si dupa tratament EKG era normal dar eu inca simteam ca ceva e neinregula. Am mai fost de cateva ori la doctor si tot era bine si am lasat asa vreo jumate de an ca nu ma deranja asa tare, insa intr-o zi am inceput sa am dureri in piept si iar am fost la doctor si imi spune ca nu am nimic. Mi-au trecut durerile in piept si a inceput ameteli, greata, palpitatii, extrasitole. Am facut de vreo 4 ori EKG 24H, ecografie, glanda tiroida e sanatoasa, la cap totul e inregula. Si mi-a zis ca am atacuri de panica, anxietate. Mi-a dat sa beau sertralin beau cate 75mg pe zi, deja a 4 saptamna si nu prea sunt schimbari. In timpul zilei nu prea simt nimic, dar seara si dimineata am multe extrasistole. Oare chiar sa fie atacuri de panica? sau am vreo problema cu inima si nu au depistato?
2 comentarii
0
18-12-2020, ora 11:46
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Buna ziua,

Daca toate investigatiile medicale efectuate sunt in regula, nu ai nicio problema fizica, este clar ca simptomele apartin afectiunii psihice.
Pare ca tratamentul este slabut. Anxietatea patologica se trateaza prin sedintele de psihoterapie. Daca persoana prezinta si tulburari ale somnului, afectarea nivelului de energie, agitatie psihomotorie crescuta care ii ingreuneaza capacitatea de concentrare, capacitatea de a pune in practica exercitiile prezentate in demersul psihoterapeutic, atunci este cazul si de o schema de medicatie prescrisa de catre psihiatru.

Tulburarea de panica este o problema de tip anxios in care ai episoade de frica frecvente si foarte intense care apar brusc, insotite de tot felul de manifestari somatice:
- accelerarea ritmului cardiac, palpitatii, presiune, durere in piept, junghi intercostal – asociate eronat cu atacul de cord (in urma unui EKG cu valori normale);
- ameteala, dezechilibru sau senzatia de lesin;
- respiratie ingreunata, scurta si rapida, senzatia de nod in gat - in care poate aparea teama de sufocare;
- amorteala si furnicaturi;
- probleme cu stomacul, greata;
- bufeuri, transpiratii sau/si frisoane;
- tremuraturi, agitatie, teama de pierdere a controlului si multe altele.

Asadar, simptomatologia tulburarii de panica cuprinde sentimentul de frica, senzatiile corporale, intereptarile gresite pe care le ai cu privire la senzatile corporale (catastrofarea, neincrederea), comportamentele de evitare si comportamentele excesive de siguranta (controalele repetate medicale in ciuda diagnosticului clar, indoiala “daca am ceva grav si medicii nu imi descopera”).

Tulburarile anxioase netratate corespunzator risca sa se cronicizeze si acutizeze, in timp poti dezvolta si depresie, aceasta ingreunand tratamentul.
0
18-12-2020, ora 15:11
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Puteti sa incercati varianta holterului, pentru 48 de ore, ca sa monitorizati cu precizie activitatea inimii. Asa veti vedea daca este cu adevarat o problema a activitatii inimii, de ce tip, in ce context apare, sau daca este, asa cum a mentionat colega, o problema de ordin psihic, ce se abordeaza diferit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Palpitații - când ar trebui să-ți faci griji?
  •