De ce apar palpitatiile?
Autor: Asiminii Georgiana

PalpitaÈ›iile sunt simptome relativ frecvente, manifestate prin bătăi puternice È™i rapide ale inimii, survenite în mod brusc.
Acestea sunt resimÈ›ite intens de persoana în cauză, astfel că tind să stârnească îngrijorare, deÈ™i în cele mai multe din cazuri, nu reprezintă o ameninÈ›are pentru sănătate.
Palpitațiile pot avea o varietate de cauze:
- anxietate: palpitaÈ›iile sunt un simptom specific atacurilor de panică, fiind însoÈ›ite È™i de alte simptome, precum transpiraÈ›ia, ameÈ›eala, dificultățile de respiraÈ›ie, greaÈ›a È™.a.
- emoÈ›ii puternice: senzaÈ›ia de nerăbdare, nervozitatea, emoÈ›iile de dinaintea unui eveniment È™i chiar îndrăgostirea pot face ca inima „să o ia la goană” pentru scurt timp”.
- consumul excesiv de cafeină sau alte substanțe psiho-stimulante
- hipertiroidism: activitate hormonală excesivă la nivelul glandei tiroide. Simptome asociate: transpiraÈ›ie abundentă, scădere accentuată în greutate fără nicio explicaÈ›ie aparentă, senzaÈ›ie de oboseală, insomnie, tremor È™.a.
- anemie: scăderea numărului de globule roÈ™ii din sânge È™i astfel, oxigenarea insuficientă a È›esuturilor. Alte simptome care însoÈ›esc palpitaÈ›iile cauzate de anemie: paloare, respiraÈ›ie accelerată, hipotensiune, pierdere în greutate, stare de slăbiciune, dureri în piept.
- hipoglicemie: scăderea nivelului glucozei din sânge. În aceasstă situaÈ›ie, palpitaÈ›iile sunt însoÈ›ite de transpiraÈ›ie, anxietate, senzaÈ›ie pronunÈ›ată de foame, slăbiciune, ameÈ›eală, confuzie, tulburări de vedere È™.a.
- aritmie: afecțiune cardiacă descrisă de un ritm și o frecvență neregulată a bătăilor inimii.
În cazul în care palpitaÈ›iile apar ca simptom al unei afecÈ›iuni – aÈ™a cum se întâmplă în cazul hipertiroidismului, anemiei, hipoglicemiei È™i afecÈ›iunilor cardiace – este necesar să fie tratată cauza acestora, pentru ca manifestarea în sine să dispară.
Pentru a determina cauza exactă a palpitaÈ›iilor, în cazul în care acestea apar frecvent È™i au o durată semnificativă, e recomandat să vă prezentaÈ›i la medicul de familie sau la cardiolog.
Inițial, specialistul va exclude existența unei boli de inimă, iar ulterior pot fi efectuate și alte investigații medicale, pentru a descoperi cauza exactă a palpitațiilor.
Citiți mai multe despre palpitații, aici.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Apasare in piept
- Ajutor... Dacă are cineva idei, ma înclin în fața voastră
- Simt ca o iau razna:(((( ptr ca nu am gasit nici un raspuns
- Inima sau ce? Nu mai știu ce sa fac
- Tahicardie când ma trezesc
- Ce as putea avea?
- Greutati in respiratie, sufocare, palpitatii, transpiratii nocturne si urinari f.dese noaptea
- Durere in capul pieptului și palpitatii
- Probleme inima? Nu mai rezist sa stau in picioare