Cum reaprind scânteia singur?

24-04-2023
GheorghePapadopol
Nu este medic/terapeut
GheorghePapadopol
Sunt împreună cu soția de 15 ani, căsătoriți de 9, doua fete de 8 și 3 ani. Deși am trecut prin multe greutăți și lipsuri împreună și ne-am luptat amândoi, încă suntem aici, pe fronturile vieții, săpând tranșeu după tranșeu. De când au venit fetele pe lume, soția s-a distanțat complet de mine, luandu-si rolul de "closca" in serios. Înțeleg că atenția s-a dus spre copii, dar relația noastră de cuplu s-a terminat complet de atunci, și nu mă refer doar la sex. Nu ne mai sărutăm, atingem, îmbrățișăm, nu mai arata nici un fel de afecțiune/ atracție fata de mine. Ne-am certat de multe ori pe tema asta, fara rezultate. Am intrat într-o depresie severa, gandindu-ma că nu mai are nevoie de mine și că mai bine ar fi dacă m-aș sinucide. Lipsa de afecțiune de la persoana pe care o iubești cel mai mult este cel mai dureros lucru după pierderea unui copil. Suntem ca doi colegi de apartament (ea doarme cu copiii), care au roluri comune.sunt activ in casa și cu copiii, suntem stabili financiar, nu pot spune că o ducem rău.
În ultima discuție avuta mi-a zis că nu are nici un chef de nimic și știe că am și eu nevoile mele și dacă cred că pot face asta in siguranță, mă pot duce la prostituate, pentru că chestia asta este foarte stresanta pentru ea, că știe că nu vrea, dar nici nu vrea să treacă prea mult, sa nu mă urc pe pereți de nebunie.
I-am zis că nu vreau să mă duc pentru că nu asta ar rezolva problema noastră și asta ar însemna clar divorț, pentru că nu sunt de acord cu poligamie.a propus sa se culce cu mine, fortandu-se, poate o sa ii placa și ei la un moment dat. nu mi se pare corect fata de sentimentele mele și de sufletul meu o astfel de rezoluție.
Nu vrea să spună pentru că știe că m-ar rani, dar știu că nu mai este atrasa de mine, ba mai mult îi este greata de mine. Și probabil știe că nu as lasa-o niciodată, orice ar face.i-am propus sa facem terapie de cuplu, dar nici nu vrea să audă.
Îmi reproșeaza că nu sunt vesel prin casă, dar atunci când ieșim cu copiii și cu alte cupluri, parcă devin alt om. Nu pot fi altfel in casa daca nu sunt apreciat.
Am incercat de toate pentru a ne reface relația. Am făcut apel la cat de frumos era înainte, i-am luat cadouri scumpe, i-am luat flori in fiecare săptămână, aproape in fiecare weekend gătesc cate ceva mai special, m-am apucat de sport (nu eram gras nici înainte, dar am vrut niste mușchi ), mă îngrijesc estetic (un Friseur, un parfum bun...etc), am fost la Paris (visul ei) și la Disneyland (visul ei pentru copii), am fost la shopping.
Sa fie asta sfârșitul relației noastre și al meu in consecință?
Sunt total neapreciat, mai simt singur, vlăguit de puteri și la limita răbdării.
Deși știu câte femei ar aprecia ceea ce ofer, nu pot să mă gândesc la divorț, doar la sinucidere, pentru că nu pot să mă gândesc la viață fără ea.
Rog seriozitate în răspunsurile dumneavoastră.multumesc pentru timp
5 comentarii
1
24-04-2023, ora 09:20
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Faptul că vă gândiți la sinucidere mă face să cred că sunteți în depresie. V-ar ajuta să mergeți la un psihoterapeut, pentru că ceea ce se întâmplă în relație nu face decât să stimuleze ceva ce nu funcționează la dumneavoastră. Pe parcurs ar putea să vină și soția fiind chemată de psihoterapeut sub pretext că are nevoie de dânsa pentru rezolvarea problemei dvs. și ați putea continua cu terapia de cuplu. Cu sprijinul terapeutului ați putea conștientiza amândoi ce se întâmplă de fapt și ați găsi soluții care să vă ajute. Dacă v-ați căsătorit din dragoste nu se poate ca acele sentimente care v-au adus împreună să fi dispărut, ci ele sunt blocate de anumite greșeli făcute de amândoi.
0
24-04-2023, ora 17:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cred ca si ea este intr-o depresie. Nu mai e atrasa de nimic, respinge tot. Parerea mea e ca si sotiei i-ar trebui un mic tratament pentru depresie si psihoterapie.
0
25-04-2023, ora 11:41
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pe o scala de la 1 la 10 tu cat de mult iti exprimi aprecierile in acele zone in care ti-ai dori la randul tau sa fii apreciat. Spui : « Nu ne mai sărutăm, atingem, îmbrățișăm, nu mai arata nici un fel de afecțiune/ atracție fata de mine ». Inteleg ca tu faci aceste lucruri constant si exista o respingere din partea ei?

Daca e asa, stii clar de unde provine aceasta respingere? Daca doar presupui poate nu ar strica sa o inviti la o terapie de cuplu care sa lamureasca lucrurile nespuse. O terapie de cuplu are printre altele rolul de a face din implicit explicit. De a ajuta cuplul sa discute la modul specific despre ‘elefantii din camera’.

Dar inainte de astea dupa cum sugera si colega e important sa depasesti starea de depresie in care te afli. O persoana cu o depresie severa percepe altfel multe lucruri. Un prim pas ar fi sa consulti medicul pentru a evalua daca esti sau nu intr-o astfel de stare.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
0
25-04-2023, ora 16:58
GheorghePapadopol
Nu este medic/terapeut
GheorghePapadopol
Mulțumesc pentru răspuns. Nu vrea să facă terapie, deși i-am sugerat că ar fi o idee buna pentru amândoi. Îmi respinge absolut orice contact in afara celor casnice și uzuale (copii, casa, treburi de făcut în viața de zi cu zi). Știu că sunt depresiv, știu că supraanalizez absolut orice mișcare și încerc să mă abțin atunci când creierul o ia razna cu îndoielile, sa nu creez o situație de la care nu mă mai pot întoarce.
Întrebare profesionala: daca fac terapie eu, și trebuie medicamentație, cum pot lua rețeta daca nu sunt in Romania?
Mulțumesc
0
27-04-2023, ora 13:38
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Intrebati la farmacie dacă va acceptă rețete trimise pe whatsApp.Unii acceptă, dar numai cu plată. Important e sa începeți tratamentul. Sau faceti psihoterapie ca asta se poate face și online. Psihoterapeutii nu dau medicamente, numai psihiatrul. Dacă e o depresie ușoară sau moderată se poate rezolva și prin psihoterapie. Vedeți ce va spune la evaluare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O viața sexuală activă ne ajută să fim mai sănătoși și mai performanți la locul de muncă
  • Apetitul sexual scade de două ori mai mult la femei decât la bărbați, în relațiile pe termen lung
  •