Dezvirginare cu durere

18-09-2019
Bodiam
Nu este medic/terapeut
Bodiam
Sunt baiat si am 22 ani, prietena mea are 20 ani. De mai bine de un an incercam sa începem relatia sexuală si anume sa o dezvirginez, la primele încercări avea o durere insuportabila, am incercat in toate pozițiile, tot felul de modalități, nimic. Are băgată o frica in ea, nu suporta nici sa pun mana acolo, are o senzatie de greata, tot ce tine de acest proces i se pare grețos.
In fine, citind si informându ma am aflat cu unele fete au incercat cu lidocain spay si de aici părerile s au divizat in doua. Unele spun ca e bine, ca datorită la acest spray a facut o in sfarsit, doar ca are usturimi. De cealalta parte spun ca e categoric interzis, pentru ca nu se recomanda de dat cu el pe mucoasa si in locuri sensibile.
Vreau sa aflu părerea unui medic in domeniu daca e bine de folosit acest spray sau nu, ținând cont ca citind despre acesc spray am aflat ca: Lidocain 10%, spray este de asemenea utilizat pentru anestezie locala in chirurgia vaginala sau a colului uterin. Se poate utiliza in cazul inciziilor sau in tratamentul rupturii de himen sau abces al suturii.
Multumesc mult anticipat. O zi buna.
5 comentarii
0
18-09-2019, ora 21:45
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara

Din punctul meu de vedere abordarea situatiei este nepotrivita. Cheia nu este spray-ul anestezic ci cauza situatiei. Iar ceea ce descrii seamana ca la carte cu vaginismul (--------------*). Iar asta se trateaza altfel, cu terapie sexuala condusa de un psiho-sexolog cu experienta in astfel de situatii.
Altfel situatia poate fi chiar mai neplacuta decat este acum, sa produca o trauma care va fi mult mai greu de tratat.

(*modificat de admin)
0
21-09-2019, ora 21:30
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
E nevoie să fie depistate adevăratele cauze. Pot fi cauze organice sau / si de natura psihologică. Din prima categorie se disting malformațiile de la nivelul vaginului, infecțiile vaginale recurente, prezenta unui himen gros (ce necesita intervenția chirurgicala), etc. Printre cauzele psihologice se regăsesc depresia, amintirea unui abuz sexual, inhibiția sexuală, teama de durere sau de sarcină.
Să meargă mai întâi la un ginecolog pentru investigații, iar dacă se constată că nu-i o problemă medicală, să ia legătura cu un psihosexolog, pentru că e nevoie să conștientizeze și să trateze adevărata cauză care stă în spatele problemei.
0
02-10-2019, ora 13:02
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Poti sa citesti aici cateva mituri legate de vaginism si in principal diferenta fata de dispareunie, care e durerea sexuala la incercarile de penetrare, neinsotita de contractii vaginale.
-------------*

Vaginismul (durerea sexuala la poate avea ca explicatie o infectie locale, o endometrioza, o formatiune locala, o interventie chirurgicala la nivelul pelvisului sau unele modificari hormonale, dar poate avea si o cauza de natura psihica. Si dispareunia poate avea cauze biologice

E posibil insa si ca unele evenimente cu un impact emotional deosebit sa fi modificat unele perceptii ce tin de interactiunea sexuala. Stiu ca poate nu e usor ca ea sa stea de vorba cu cineva despre aceste aspecte intime, insa e dovedit ca vaginismul si dispareunia raspund in multe cazuri si la interventiile psihologice noninvazive.

Durerea are o importanta componenta emotionala iar anticiparea emotiilor negative poate initia un cerc vicios, care sa amplifice stimulii durerosi. Ca atare, pe langa consultul ginecologic, ai putea sa o incurajezi sa apeleze la sesiunile de psihosexologie pentru a-si da seama daca ar putea schimba ceva la triggerii (factorii initiatori) emotionali ce pot sta la baza problemei voastre.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog

(*modificat de admin)
0
04-11-2019, ora 01:49
Bodiam
Nu este medic/terapeut
Bodiam
Buna, va multumesc foarte mult pentru răspunsuri, am luat act de sfaturile dvs. si am discutat cu prietena despre ele, mi a spus ca ii vine foarte greu sa mearga la un psihosexolog sau chiar medic ginecolog si sa vorbeasca despre problemele noastre. Dar s a aratat interesată sa încercam cu Lidocain Spray, in încercarea de a diminua cat de cat durerile. Cer scuze pentru faptul ca insist pe intrebarea mea, in speranța ca voi afla raspunsul pozitiv pentru noi. Reamintesc intrebarea: putem folosi lidocain spray pentru dezvirginare sau nu? Daca nu, de ce? Multumesc mult anticipat.)
0
16-01-2020, ora 14:08
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Daca utilizezi sprayul cu anestezic exista riscul sa anestezieze si mucoasa vaginala, ducand la o experienta si mai neplacuta per ansamblu. In plus, in cele mai multe cazuri durerea nu e una de suprafata (locul unde actioneaza sprayul anestezic)

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: