Simt ca soția ma înșală...

25-10-2020
V73
Nu este medic/terapeut
V73
Sunt căsătorit de 15 ani și am 2 copii minori, am 47 ani iar soția 49.De câteva luni bune..soția si-a schimbat comportamentul si nu inteleg despre ce-i vorba.Cred ca ma înșală.Este veșnic obosită și fuge de mine.Nu prea răspunde la telefon când o sun și este obsedată de cumpărături...lucru pe care nu îl făcea niciodată.M-a sunat de câteva ori în timp ce mergeam spre serviciu dimineata fără un motiv clar lucru pe care nu-l făcea niciodată.Schimbarile in rutina ei sunt multe dar nu le pot enumera pe toate.Am discutat cu ea și neagă că ar avea pe cineva.Dupa discuții sta liniștită câteva zile după care o ia de la capăt.Nu stiu ce sa cred.As fi foarte necăjit sa aflu ca ma înșală.Ma puteti ajuta cu un sfat?
2 comentarii
1
26-10-2020, ora 08:41
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Adevărul numai ea îl știe, noi putem doar să presupunem ce se întâmplă. Din ce descrieți nu e neapărat comportamentul unei femei care înșală. Poate fi și un comportament determinat de premenopauză, când sunt anumite transformări endocrine. Apoi situația actuală, când suntem bombardați cu tot felul de știri negative poate cauza stres, anxietate, depresie, blocaje emoționale. Încercați să-i fiți aproape fără a-i aduce acuze, fiți tandru, înțelegător, ajutați-o să vină ea spre dumneavoastră să vă comunice dacă are o problemă.
Faptul că după discuții se comportă o perioadă altfel, poate demonstra faptul că-și dorește, dar nu poate să adopte un anumit comportament, și cu cât o forțați mai mult, cu atât va fi mai dificil.
Ar fi preferabil să mergeți împreună la un consilier sau terapeut de cuplu să vă ajute să înțelegeți mai bine situația și să o depășiți.
1
26-10-2020, ora 13:03
V73
Nu este medic/terapeut
V73
Soția este la menopauza.Am stiut ca asta poate fi problema numai ca uneori, , hormonul bate neuronul''.Destul de complicată situatia asta pentru barbati.Sunteti tare înțeleaptă și pot gândi cu drag ca dumneavoastra.Am discutat și de putina terapie de cuplu și dorește asta.Multumesc de ajutor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semne că te înșală
  • De ce înșelăm?
  •