Semne că te înșală

©

Autor:

Semne că te înșală

Încrederea este esențială în viața de cuplu, o relație de dragoste desfășurându-se doar în condițiile în care ambii parteneri au încredere unul în celălalt. Atunci când apare infidelitatea, consecințele sunt devastatoare, încrederea în cel de lângă fiind pe deplin distrusă.

Statisticile ne spun că infidelitatea apare de regulă în relațiile de lungă durată, probabilitatea de a înșela sau de a fi înșelat într-o relație scurtă durată fiind unele relativ mică. Pe măsură ce relația avansează, probabilitatea ajunge la 10%-25%, bărbații fiind cei mai predispuși să trădeze așteptările partenerei, conform majorității studiilor existente. Există multiple motive pentru care un om alege să își înșele partenerul de cuplu. De regulă, motivele pe care le invocă un bărbat sunt diferite de cele ale unei femei. Indiferent de motive, semnele că înșală sunt aceleași. (1)

  • Brusc, simte nevoia de a avea mai multă intimitate. Lucrurile personale sunt și vor rămâne personale. Faptul că unul dintre parteneri refuză să îi ofere celuilalt telefonul nu este un semn de infidelitate, la fel cum nici faptul că partenerul are un amic de sex opus nu poate fi considerat semn că acesta înșală. În schimb, atunci când persoana iubită își modifică parolele sau își pune parole pe dispozitivele informatice pe care înainte ambii parteneri aveau acces, este foarte probabil să ascundă ceva. (2)


  • Acordă o atenție mai mare felului în care arată. Unul dintre indicatorii majori pe care un om infidel îl oferă este schimbarea sa comportamentală, cel mai adesea manifestată printr-o dorință tot mai accentuată de a avea un aspect fizic plăcut. Partenerul devine tot mai preocupat de aspectul său, iar minutele pe care le petrecea în trecut pentru a se aranja acum se transformă în ore. (3) (4)


  • Telefonul capătă o importanță deosebită. În momentul actual dispozitivele electronice au devenit parte din viața fiecărui om. În ciuda acestui aspect, telefonul nu trebuie nicidecum să devină mai important decât oamenii. Se poate vorbi de înșelat atunci când el/ea petrece mult mai mult timp pe internet sau utilizând telefonul decât de obicei. De asemenea, partenerul tinde să ascundă ceva atunci când utilizează telefonul doar în absența ta, obișnuiește să nu salveze numerele de telefon ori șterge istoricul apelurilor sau al mesajelor. (2) (3) (4)


  • Partenerul are secrete. În relațiile de lungă durată, precum și în căsnicii, comunicarea și încrederea sunt absolut vitale. Problemele de orice fel trebuie dezbătute împreună, astfel încât niciunul dintre cei implicați în relație să nu aibă senzația că există secrete. Atunci când partenerul refuză să comunice și ascunde lucruri, alegând tăcerea în detrimentul unui răspuns, poate fi vorba de infidelitate. (4)


  • Lipsește de acasă. Timpul petrecut împreună se scurtează, partenerul fiind mai degrabă interesat de ieșirile cu prietenii decât de ieșirile cu tine. De asemenea, absența de acasă poate fi pusă pe seama unui program încărcat la serviciu ori pe eventuale noi sarcini primite. Scuzele devin tot mai dese, argumentele mereu aceleași iar depărtarea de viața de cuplu tot mai evidentă. (3) (5)


  • Momentele de intimitate devin mai rare. Distanțarea față de partener nu se produce doar pe plan emoțional, ci și din punct de vedere fizic. Gesturile intime devin mai rare, comportamentul sexual nemaifiind același. Persoana infidelă nu este capabilă să joace roluri, astfel că în majoritatea timpului petrecut cu partenerul de cuplu nu va mai avea aceeași atitudine în intimitate, motivul fiind unul relativ simplu: sentimentul de vinovăție. (3) (4)


  • Infidelul acuză de infidelitate. În anumite situații, un om vinovat se poate transforma în judecător. Este și cazul celor infideli, care în loc să își recunoască faptele încearcă să joace un rol prin care să îl denigreze pe partener. Dacă nu există niciun motiv pentru care infidelul să acuze de infidelitate, acesta va crea motivele, folosindu-se în anumite cazuri de propria sa situație. (3)


  • Caută motive de ceartă. În cele mai multe situații, atunci când apare infidelitatea cel care a trădat va căuta cearta și disputele. Surprinzător, acest lucru se întâmplă doar în cazul celor care își doresc ca relația să continue, însă fără ca adevărul să iasă la iveală. Prin intermediul disputelor încearcă să îndrepte atenția către orice alte subiecte, pentru a nu putea realiza care sunt cu adevărat problemele cuplului. De cele mai multe ori certurile pleacă de la lucruri banale, precum spălatul veselei, plimbarea câinelui sau un apel nepreluat. Certurile pot fi însă și o modalitate de a ieși din relație, însă fără a purta vina despărțirii. (3)


Orice alte schimbări bruște de comportament, fără un motiv aparent, pot indica faptul că partenerul a greșit, însă acest lucru nu este niciodată sigur și nu poate fi confirmat, în lipsa unor dovezi solide. Îngrijorarea devine normală atunci când apar mai mult de trei semne că te înșală. Cu toate acestea, înainte de a te lansa într-un șir de acuzații încearcă să găsești probe solide care să vină în sprijinul tău.

Flirt-ul nu reprezintă un semn că omul de lângă tine te înșală, iar abordarea unei probleme de acest gen trebuie să fie mult diferită de felul în care va fi abordată o chestiune mult mai delicată precum infidelitatea. (4)


Data actualizare: 18-01-2019 | creare: 18-01-2019 | Vizite: 8320
Bibliografie
(1) Our Cheatin’ Hearts, link: https://www.webmd.com/men/features/our-cheating-hearts
(2) Signs of Infidelity in Wives, link: https://www.livestrong.com/article/94738-signs-wife-infidelity
(3) What all men do when they're cheating, link: https://www.thelist.com/25866/things-men-theyre-cheating
(4) Ask a Guy: How to Tell If Your Boyfriend Is Cheating, link: https://www.anewmode.com/dating-relationships/boyfriend-cheating-signs-cheating-boyfriend
(5) Physical Signs of Male Cheating, link: https://www.livestrong.com/article/153895-physical-signs-of-male-cheating
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce înșelăm?
  •