Bărbații și femeile percep infidelitatea diferit

©

Autor:

Bărbații și femeile percep infidelitatea diferit
Rezultatele cercetărilor recente publicate în jurnalul Sexual and Relationship Therapy relevă anumite diferențe privind modul în care femeile și bărbații percep infidelitatea și dacă riscul ca o persoană să înșele are legătură cu gradul de comuniune dintre parteneri, cu teama de intimitate sau teama de respingere.

Infidelitatea poate pune capăt unei relații și poate crea disfuncționalități, în funcție de modul în care partenerii percep acest lucru. Datele au fost obținut în urma chestionării a 354 de participanți, în funcție de personalitatea fiecăruia și atitudinea privind infidelitatea.

Conform chestionarului, infidelitatea a fost împărțită în trei categorii: infidelitate sexuală, infidelitate sentimentală și infidelitate bazată pe fantezii. Analiza a fost făcută și în funcție de alte variabile: gradul de comuniune dintre parteneri, teama de intimitate și teama de respingere.

Rezultatele cercetărilor sugerează că femeile consideră similare infidelitatea pur sexuală și infidelitatea emoțională. Femeile sunt mai predispuse la a cataloga anumite acțiuni ca acte de infidelitate, însă în același timp sunt mai deschide la comunicare și îmbunătățirea relațiilor interpersonale.

În cazul majorității femeilor, indivizilor care prezintă o legătură strânsă cu partenerul și a celor cu o teamă redusă de intimitate este mai posibil ca anumite acte să fie văzute ca semn de infidelitate, în special relațiile intime și atașamentul emoțional, comparativ cu majoritatea bărbaților, dar și persoanele cu un grad mai redus de comuniune și cu teamă accentuată de intimitate. Între percepția asupra infidelității partenerului și teama de respingere nu a fost găsită o legătură concludentă.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 10-11-2019 | creare: 23-06-2016 | Vizite: 5946
Bibliografie
Infidelity perceptions differ between men and women, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/311148.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Polii opuși se atrag? Doar dacă nu ești într-o relație, arată un studiu
  • ENTWINE – aplicația care evaluează atracția dintre partenerii romantici
  • Noi predictori ai infidelității și divorțului au fost identificați
  •