Mi-au revenit gândurile de suicid

14-03-2019
Alexcs11
Nu este medic/terapeut
Alexcs11
Buna ziua...

Nici nu stiu cum sa încep... de câteva zile, mi-au revenit gândurile de suicid. La orice pas si de câte ori imi zboară gândul la nefericirea mea, ma apuca o stare de nici eu nu ma mai suport.
Traiesc o nefericire interioară greu de inteles. Ma uit la oameni pe strada si ii vad fericiti si nu inteleg cum pot sa faca? Eu nu am mai simtit fericirea de mulți ani... nu am mai ras de mult...simt ca nimeni din familie nu ma înțelege oricât as încerca sa le spun. Daca spun ca am o stare proasta, se găsește soția mea sa imi reamintească ca si ea a avut o stare si mai proasta decât a mea si ca si ea este si mai nefericita decât mine... orice si oricât as încerca sa vb, se găsește sa spună ca si ea la rândul ei a avut o stare si mai urâta si ca nu s-a plâns... poate ca am ajuns un om slab, prea slab dar cred ca doar asa se pot rezolva lucrurile... Imi place sa spun ca sunt fericit in propria-mi nefericire...
2 comentarii
1
14-03-2019, ora 18:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Ar trebui sa acceptati ca aveti o boala psihica ce se numeste Depresie si sa faceti tratamentul de la psihiatru. V-ati reveni in 2-4 saptamani. Pacat ca stati asa indiferent de atatia ani si nu va ingrijiti de sanatatea dv. Poate ca sotia nu stie ca depresia e o boala. Dar dv. sunteti major si va incurajez sa urmati tratament de la psihiatru si daca sunt fonduri, psihoterapie.
Stiu cazuri care au stat si 30 de ani in Depresie fara sa urmeze vreun tratament si cand l-au urmat, si-au revenit si i-au acuzat pe cei din jur ca nu i-au trimis la medic de atata timp. Depinde de dv. sa va fie bine. Nu traim in epoca de piatra sa nu avem tratamente pentru asa ceva. Exista peste 20 de pastile in Romania care trateaza depresia.
Sunt filme pe Youtube despre Depresie, in romana, in engleza, etc, articole, din care puteti sa va informati, grup de suport, Depresia e buna, pe Facebook, cu 5.000 de membri, Asociatia pentru Depresivi si Bipolari Equilibrium unde daca sunteti din Bucuresti puteti face terapie de grup, gratuit. Numai sa vreti sa faceti ceva!
Sanatate multa!
0
18-03-2019, ora 08:25
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Alex, Clara ti-a dat sfaturi foarte bune, urmeaza-le! Nu te astepta ca cei din jur sa te inteleaga, pentru ca de multe ori, ei nu pot. Depresia e o boala, nu un moft. Si se trateaza cu psihiatrice si psihoterapie. De ce sa te tot chinui, cand exista tratament?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: