A fost identificat un anticorp care previne infectarea celulelor cu SARS-CoV-2

©

Autor:

A fost identificat un anticorp care previne infectarea celulelor cu SARS-CoV-2
Cercetătorii de la Universitatea Utrecht susțin ca au identificat un anticorp monoclonal uman care poate preveni infectarea celulelor din culturi cu noul coronavirus. Rezultatele ar putea ajuta la dezvoltarea unui anticorp uman care să trateze și să prevină COVID-19.
Studiul a fost publicat în Nature Communications.

Până în prezent, pandemia COVID-19 a determinat peste 3,3 milioane de cazuri de infecție și peste 235.000 de decese.

Studiul se bazează pe cercetări anterioare cu privire la anticorpii împotriva coronavirusului SARS-CoV, cel care a determinat epidemia din 2002-2003. Uitându-se la anticorpii împotriva SARS-CoV, oamenii de știință au identificat un anticorp care neutralizează și infecția cu noul coronavirus, în culturi de celule. Potențialul pe care îl are acest anticorp este de a ameliora simptomatologia bolnavilor de COVID-19, determina eliminarea virusului sau preveni infecția la persoanele expuse la virus.

Potrivit cercetătorilor, anticorpul se leagă la un domeniu comun pentru SARS-CoV și SARS-CoV-2 iar acest lucru sugerează că are potențialul de a fi util și în următoarele epidemii cu coronavirusuri.

Anticorpul este total uman, permițând o dezvoltare mai rapidă și reducând posibilitatea unor efecte adverse imune. El a fost creat prin tehnologia Harbour BioMed H2L2.

Totuși, sunt necesare mai multe cercetări care să evalueze capacitatea acestui anticorp de a proteja sau a reduce severitatea bolii la specia umană.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 13-05-2020 | creare: 13-05-2020 | Vizite: 546
Bibliografie
Antibody blocks infection by the SARS-CoV-2 in cells, scientists discover: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/05/200504074722.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • A fost descoperit un nou tratament împotriva MERS
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum