Activitatea fizică și riscul de infecții bacteriene

©

Autor:

Activitatea fizică și riscul de infecții bacteriene

Dacă despre riscul de infecții respiratorii virale se cunoaște faptul că poate fi afectat de o activitate fizică redusă a persoanei, mult mai puține informații se cunosc despre legătura dintre infecțiile bacteriene și nivelul activității fizice.


În cadrul unui studiu danez recent publicat, cercetătorii au analizat pe parcursul unui an legătura dintre activitatea fizică din timpul liber a 5368 participanți și infecțiile bacteriene. Aceste infecții au fost determinate pe baza prescripțiilor de antibiotice, iar cu ajutorul numărului civil unic de înregistrare (un număr pe care fiecare cetățean danez îl primește la naștere) s-au făcut legăturile între informațiile legate de sănătate din sondaje și informațiile din registrele naționale ale populației.


Cercetătorii au observat că un nivel scăzut al activității fizice din timpul liber a fost asociat cu un risc de infecții bacteriene cu 10% mai mic decât în cazul sedentarismului. În plus, un nivel mediu și ridicat al activității fizice a fost asociat cu o reducere de 21%, respectiv 32% a cistitei (infecție bacteriană la nivelul tractului urinar) comparativ cu persoanele sedentare. Infecțiile bacteriene ale căilor respiratorii nu au fost asociate cu nivelul de activitate fizică.

Studiul a fost publicat în jurnalul Medicine & Science in Sports & Exercise.


Sursa: Science Daily


Data actualizare: 30-06-2019 | creare: 26-09-2016 | Vizite: 1332
Bibliografie
Does physical activity lower the risk of bacterial infections?, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/09/160924010205.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sinuzita la copii - medicii pot identifica mai bine copiii care au nevoie de antibiotic
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum