Uleiul de oregano salbatic trateaza infectii bacteriene, fungice, virale, etc.

21-05-2012
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Oregano-ul sălbatic (Origanum vulgare), denumit şi maghiran sălbatic, este un gen de plantă perenă, aromatică erbaceo-condimentant, din familia Lamiaceae, nativă zonei de sud-vest a Eurasiei şi regiunii mediteraneene; creşte sub formă de tufă înaltă (20-60-80 cm), are frunze ovale de culoare verde închis şi flori roz-purpuriu (o nuanţă de mov) grupate la capătul ramurilor.
Arta culinară modernă ne-a determinat şi obişnuit să consumăm oregano-ul de cultură (cel domestic, să-i spun aşa, adică cel cultivat pe post de condiment) presărat peste diverse alimente, dar niciodată nu ne-a informat cu privire la specia sălbatică a oregano-ului, nici nu prea avea de ce. Ei bine, oregano-ul sălbatic este o minunăţie care adăposteşte un agent bioactiv (carvacol sau carvacrol) considerat de mediul ştiinţific fitoterapic ca fiind cel mai puternic dintre cele mai puternice antivirale, antibacteriene, antiparazitare şi antifungice substanţe obţinute pe cale naturală, concurând pentru primul loc cot la cot cu celebrul argint coloidal folosit de NASA pentru purificarea apei astronauţilor.
Acţiunea terapeutică deosebit de puternică a carvacolului a fost demonstrată ştiinţific; în acest sens, o serie de studii şi teste de laborator vorbesc de la sine. Cercetătorii mexicani au comparat Carvacolul din oregano cu tinidazol (Fasigyn), un medicament foarte puternic prescris pentru tratarea giardiazei/lambliazei, bolii parazitare determinate de un protozoar; rezultatele au arătat că oregano este mult mai eficient împotriva infestării cu giardia decât tinidazolul, adică decât medicamentul de elecţie cel mai prescris dintre cele mai prescrise pentru giardiază, neavând niciun efect advers. Capitolul cercetărilor efectuate asupra efectelor terapeutice ale carvacolului din oregano-ul sălbatic este mai vast, aşa se face că cercetătorii britanici au comparat acţiunea uleiului obţinut din oregano cu acţiunea a nu mai puţin de 18 antibiotice dintre cele mai populare şi puternice. S-a dovedit că oregano-ul sălbatic acţionează mai eficient decât antibioticele şi chiar distruge bacteriile rezistente la unele dintre ele. Studiile in vitro demonstrează că uleiul de oregano sălbatic blochează dezvoltarea diverşilor fungi precum Candida, şi chiar elimină aceste ciuperci din organism, din acest motiv se utilizează pentru efectele sale antifungice imbatabile.
Uleiul are componenta volatilă extrem de eficace, însă conţine şi numeroase alte substanţe cu efecte benefice, ca de exemplu flavonoidele, acidul rozmarinic, sterolii, vitaminele A şi C, bisabololul şi unii fitonutrienţi, printre altele, de aceea are un potenţial crescut al activităţii antioxidante, prevenind degradarea celulelor din corp prin oxidare (în studiile de laborator, oregano-ul sălbatic a demonstrat o capacitate de antioxidare mai puternică decât doi antioxidanţi sintetici adăugaţi în mod normal mâncării procesate, în plus, luând ca măsură cantitatea de un gram, uleiul a demonstrat a avea o capacitate de antioxidare de 42 de ori mai mare decât merele, de 30 de ori mai mare decât cartofii, de 12 ori mai mare decât portocalele şi de 4 ori mai mare decât zmeura).
Proprietăţile antiinflamatoare ale uleiului ajută la tratarea artritei şi a durerilor articulare (acidul rozmarinic este unul dintre agenţii activi din oregano, el acţionând în mod similar precum ibuprofenul, naproxenul şi aspirina).

Carvacolul este o substanţă care acţionează la nivelul întregului organism şi poate fi utilizat intern şi extern, fără probleme. TRATEAZĂ orice infecţie fungică, bacteriană, virală şi parazitară, atunci când este administrat sub formă internă (şi externă, când este cazul); totul depinde de calitatea produsului pe bază de oregano sălbatic şi, bineînţeles, de frecvenţa şi timpul administrării.
_

MOD DE ADMINISTRARE: Se administrează contra viruşilor, bacteriilor, ciupercilor şi paraziţilor de orice fel, incluzând Candida, Giardia, Escherichia Coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enterica, Staphylococcus aureus, Borrelia burgdorferi, Treponema pallidum ş.a.m.d..
Este util în tratarea infecţiilor urinare, prostatitei, infecţiilor pulmonare, tusei persistente, infecţiilor orofaringiene însoţite sau nu de dureri de gât, boreliozei (bolii Lyme), ascaridozei (boală parazitară cauzată de limbrici), infecţiilor cutanate (acneei, de pildă), hidrosadenitei, helicobacteriozei, sifilisului etc..
Se poate administra, de asemenea, post-operatoriu pentru a evita infectarea în special cu Stafilocolul Auriu (infectare care poate fi mortală!).

UZ INTERN (ADULÈšI):
5 picături de 3-5 ori pe zi, pe termen scurt sau lung. Picăturile fie se pun sub limbă, fie se dizolvă în puţină apă, fie se amestecă într-o linguriţă cu puţină miere sau suc. Se ţin scurt timp în gură după care se înghit. Imediat după administrare, se respiră adânc de câteva ori pentru a inspira vaporii de oregano.
Pentru infecţii pulmonare sau sinusale, pe lângă administrarea sublinguală se fac şi inhalaţii: se fierbe apă într-un vas şi se pun câteva picături în apa fierbinte. Se apropie faţa de vasul cu apă şi oregano, se pune peste cap un prosop şi se inspiră adânc vaporii emanaţi din apa fierbinte. Se poate, de asemenea, folosi un vaporizator/aparat de aerosoli din comerţ.

UZ EXTERN:
Uleiul de Oregano poate fi folosit şi extern prin aplicare în zona afectată de 2-3 ori pe zi, astfel:

Piele: Pentru întepături de insecte, infecţii (furuncule, acnee, veruci (negi, condiloame, micoze)), psoriazis, iritaţii de piele: se aplică, câteva picături de oregano şi se masează bine dar gentil zona afectată, până la observarea absorbţiei uleiului în piele (rănile sau furunculele se acoperă apoi cu un plasture). Se adaugă câteva picături de ulei în săpunul lichid sau în gelul pentru duş. Se poate adăuga şi în săpunul lichid pentru mâini.

Dinţi şi gingii: Pentru a dezinfecta şi deparazita total zona bucală, pentru a trata sau preveni paradontoza: Se pun câteva picături de ulei pe periuţa de dinţi în loc de pasta de dinţi şi se freacă uşor dinţii, de jos în sus, de la dreapta la stânga, pe dinafara şi pe dinăuntru. În caz de infecţii la gingii, se freacă gingiile cu câteva picături de ulei, utilizând degetul curat arătător de la una dintre mâini.

Păr: În caz de scalp infectat cu o ciupercă, în caz de mătreaţă, iritaţii ale scalpului sau orice altceva, se adaugă câteva picături în şampon înainte de spălarea părului (şamponul trebuie să fie cât mai natural!). Se lasă pe păr şamponul astfel preparat pentru câteva minute, după care se clăteşte.

Picioare: Prezenţa funguşilor (ciupercilor) la nivelul labei piciorului produce răniri (picior de atlet), în special între degetele piciorului, precum şi deteriorarea (măcinarea) unghiilor în paralel cu generarea unui miros foarte neplăcut. Se aplică şi se distribuie uniform câteva picături între degete şi pe unghii.

Igiena intimă: Câteva picături de ulei in apa caldă pentru baie de şezut ajută la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de ciuperci, viruşi şi bacterii.

Mai mult decât atât, uleiul de oregano poate fi folosit în în aromaterapie; în acest sens, datorită mirosului plăcut şi pătrunzător, dar şi a nenumăratelor proprietăţi benefice, se recomandă introducerea a câteva picături de ulei de oregano într-un vaporizator - astfel se purifică aerul de viruşi, bacterii, fungi şi orice agent biologic patogen.
_

NOTE IMPORTANTE!
- Verificaţi conţinutul în Carvacol, atunci când cumpăraţi ulei de oregano (un produs bun trebuie să conţină 10 mg extract de oregano sălbatic per picătură (5 picături, adică doza uzuală = 50 mg, conţinând minimum 75% substanţă activă carvacol). De asemenea, cumpăraţi doar ulei de oregano SĂLBATIC (WILD), nu de grădină (varianta de grădină, utilizată drept condiment alimentar, NU are aceleaşi efecte terapeutice ca varianta sălbatică).
- Pe piaţa românească se comercializează câteva produse pe bază de oregano, dar NU toate sunt potente.

ATENÈšIE!
- Cereţi sfatul medicului fitoterapeut dacă vă administraţi medicamente pentru reducerea glicemiei sau anticoagulante, înainte de a începe să luaţi oral (pe gură) ulei de oregano sălbatic;
- NU utilizaţi uleiul dacă prezentaţi alergie la oregano!
- În cazul utilizării interne, a nu se depăşi doza zilnică recomandată fără acordul medicului fitoterapeut!
_

Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă ajute, dragi useri Romedic, să utilizaţi/să uzaţi informaţiile publicate în cadrul acestui posting cu precauţie, înţelepciune, discernământ şi maxim folos terapeutic.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
36 comentarii 12 Înainte ›
0
21-05-2012, ora 23:08
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
inainte sa prostiti lumea sa dati un singur link care sa deovedesca aceasta prostie, cu urmatoarele criterii:
- articol din ultimii 5 ani
- revista stiintifica de cel putin 5 impact factori
- articol cu cel putin 10 citations index in reviste consacrate
- evidence based level 1
sper sa acceptati provocarea :D
7
22-05-2012, ora 00:14
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimate drule/dle/dră/dnă adamantium, eu NU prostesc nicio lume, deci NU scriu prostii pe Romedic. Faceţi un research pe internet şi, cu siguranţă, veţi găsi studiile referitoare la calităţile terapeutice ale carvacolului din oregano sălbatic. Dacă le-am găsit eu, de ce nu le-aţi găsi şi dv.? Vi le-aş fi pus eu la dispoziţie, doar dacă v-aţi fi afişat o doză mai mică de aroganţă în constituţia dv. cognitiv-comportamentalo-scripturistică dezvoltată în mesajul anterior mesajului meu de faţă.
Aţi sperat greşit, pentru că NU vă voi accepta provocarea ;) Mai speraţi, pe viitor, în alte circumstanţe mai favorabile.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
22-05-2012, ora 11:06
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
domnule Mr. Nick, eu nu fac nici un research, Dvs ati facut o afirmatie extrem de periculoasa, fara nici o docada stiintifica: "Uleiul de oregano salbatic trateaza ORICE infectie (bacteriana, fungica, virala, etc.)"
va rog sa-l dovediti! altfel tre sa spun ca fiecare cuvant e o minciuna. daca reusti sa-l dovediti dupa criteriile descrise de mine, retrag totul si cer scuze si vom inchide toate fabricile de antibiotice si de antivirale si vom trece la uleiul de oregano.
neacceptarea provocarii arata ca cele descrise nu au la baza nici o dovada stiintifica si dati sperante false oamenilor mintindule in fata
7
12-06-2012, ora 00:25
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Fiinţă minunată ce sunteţi - adamantium, apreciez mesajele dv. şi vă respect total şi profund dreptul la libertatea de a avea o opinie diferită de a mea, cu privire la subiectul propus de/în acest topic, chiar şi dreptul de a mă acuza că mint sau eu ştiu ce altceva mai fac. NU pot fi toate persoanele de acord cu mine, nici atunci când am dreptate, dreptatea fiind evidentă, nici atunci când nu am, nedreptatea fiind la fel de evidentă. În acest caz am dreptate, dar...
Pentru cine vrea să creadă în ceea ce afirm, am chiar şi o mie de argumente pentru expunere, atestare şi convingere, dar pentru cine nu vrea să creadă, oh, nu, n-am niciunul. Dv. NU vreţi să credeţi, aşa se face că neacceptarea de către mine a provocării lansate de dv. certifică doar faptul că eu NU vreau să îmi pierd timpul preţios cu un necredincios atât de înverşunat ca dv., însă NU certifică şi faptul că eu dau oamenilor speranţe false, minţindu-i.
Gândiţi, credeţi, spuneţi, scrieţi şi faceţi ceea ce doriţi; eu NU vă impun nimic! Aveţi în existenţa dv. liberul arbitru care, printre altele, fluieră şi dă cartonaşe galbene şi roşii după bunul dv. plac.
În altă ordine de idei, există loc sub soare atât pentru antibioticele şi antiviralele sintetice, cât şi pentru uleiul de oregano sălbatic şi toate celelalte produse naturiste din lume, aşa că...
Vă lansez şi eu o provocare, pe care dv. o puteţi sau nu accepta şi derula: cumpăraţi-vă un produs de înaltă calitate pe bază de ulei de oregano sălbatic şi folosiţi-l în condiţii de laborator pentru a face nişte teste in vivo şi in vitro. Doar atunci vă veţi convinge de puterea antibacteriană, antivirală, antifungică şi antiparazitară universală a carvacrolului, pe principiul "am văzut cu ochii mei, am crezut".
Mult succes!

♥,
Mr. Nick ;)
0
12-06-2012, ora 10:40
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
nu stiu pana cand vor fi tolerati pe acest forum sarlatanii care fara cea mai mica dovada stiintifica prezinta oamenilor disperati teze neverificate, chiar imposibile si ilogice, si cand vine vorba de dovedirea faptelor nu pot sa prezinte nici un argument.
rusine
7
18-06-2012, ora 00:14
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

@adamantium, mulţumesc pentru cuvintele dv. ♥
Mă tem că NU sunt şarlatan, dar dv. puteţi să credeţi ce vreţi despre mine, deşi NU mă cunoaşteţi.
Sărut Lumina din dv.!
Numai bine,
Mr. Nick
0
22-07-2012, ora 16:32
Bestiutza23
Nu este medic/terapeut
Bestiutza23
adamantium.inavata te rog sa iti masori cuvintele !!!!!!!
0
22-07-2012, ora 17:40
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
Bestiutza draga invata mai intai ca falsele informatii sunt foarte periculoase. intr-o lume civilizata e mai bine sa nu spui nimic decat sa dai false informatii, false sperante oamenilor fara sa dovedesti ceva. mai mult refuzi sa dovedesti adevarul spuselor tale cand esti solocitat in acest sens. nici o problema si cei mari ai tarii asa fac
0
15-08-2012, ora 21:31
ancaniculaemiri
Nu este medic/terapeut
ancaniculaemiri
Buna seara mr Nick,
Am o mare problema si as dori sa va cer ajutorul: am o fetita de 1 an si 4 luni care a fost depistata cu urmatoarele: giardia, ecoli in scaun, candida, entamoeba hystolitica si o infectie urinara cu Proteus mirabilis. Mentionez ca acum sta cu o bona si este inca alaptata. Am citit recomandarile dvs cu privire la giardia - nickvorm si giardono stop si le-am achizitionat. Nu stiu insa cum sa le dau deoarece la primul scrie ca se da in doza unica apoi ca totusi la ecoli se da 21 de zile, iar cel de-al doilea ca se da de la 3 ani. Deci nu il pot da? Fetita mea nu mananca - refuza mancarea cu tipete, si nu doarme noaptea - noaptea tipa si se zbate. Ce sa fac? Cum scapam de paraziti sa incepem sa mancam? Cum ii intaresc sistemul imunitar?
Multumesc
o seara buna
0
12-12-2012, ora 21:54
rebreanu
Nu este medic/terapeut
rebreanu
Buna ziua, am o fetita de 12 ani, ce a fost diagnosticata cu heliobacter pylori. Am administrat tratamentul medicamentos specific dat de doctor, insa din cate am inteles, starile de rau extrem de usoare in prezent dupa terminarea tratamentului sunt rare dar prezente impreuna cu lipsa poftei de mancare, imi intareste banuiala ca ar trebui sa-i administrez copilului si un tratament homeopat. Vorbind cu mai multe persoane care au avut aceasta bacterie, am aflat ca ULEIUL DE OREGANO ar face" treaba buna" la nimicirea oricarei urme a acestei bacterii.
Ar mai fi si rasina "MASTIC GUM" sau MIERE DE MANUKA UMF 20.
Cum am citit despre toate acestea, dar nu m-am lamurit ce ar fi mai eficient va rog sa ma sfatuiti care dintre aceste produse naturiste( care dupa mine fac minuni im mare parte), ar trebui sa iau.
Va multumesc din suflet.
Cristina
0
16-12-2012, ora 17:56
ANASTASIUC
Nu este medic/terapeut
ANASTASIUC
buna seara mr.nick
sufar de candida zic eu generalizata, mai nou am si infectiii la unghiile de la maini si dupa mai multe cautari pe net pt tratamente naturiste(in cele alopate nu am deloc incredere) am dat c-da pe net de acest miraculos ulei de oregano salbatic. marea mea ruga este sa-mi souneti care firma imi recomandati ca cel mai eficient. cu multa consideratie, florina
0
18-12-2012, ora 00:49
mary82
Nu este medic/terapeut
mary82
Buna seara Dl. Nick! Nu doresc in nici un caz sa va ofensez in vreun fel sau sa va jignesc, insa am incercat renumitul, , Ulei de Oregano!!!!!, , si bineinteles ca intai am dorit sa fac un test sa vad daca sunt alergica la respectivul produl, astfel ca... am aplicat numai O PICATURA si ACEEA AMESTECATA CU APA pe marginea unei unghii, unde aveam un inceput de infectie, ced ca un panaritiu incipient; si pot spune ca in 10 minute întreaga mana, pana la cot, s-a înrosit, umflat, aveam un prurit şi usturat de nu mai puteam si dureri si arzimi ingrozitoare. Norocul meu ca aveam la indemană co pastila de Aerius pe care am luat-o, ceai de Trei frati patati pe care l-a baut si cu care am facut spalaturi pe respectiva zona si apoi am aplicat o crema de galbenele. Chinul insa nu s-a sfarsit pentru ca tocmai fiind o zona in marginea unghiei totusi deschisa, pot spune ca blestematul de ulei de oregano a ajuns putin si in sange cred, pentru ca mi-a aparut o urticarie si pe abdomen si spate, asa ca, acum vin de la urgente, cu venele facute franjuri dupa un hemusuccinat de hidrocortizol si un calciu in vena!!!. In rest Xyzal- 1 comprimat pe zi, Clorocalcin, Triderm, Alcool mentolat, Ceai de Trei frati patati si de papadie, Unguent de galbenele...SI bineinteles FARA ULEI DE OREGANO !!!!
0
16-02-2013, ora 22:02
asolomon583@gmail.com
Nu este medic/terapeut
asolomon583@gmail.com
Aveti incredre in uleiul de oregano, eu folosesc pentru diferite afectuni si am rezultate pozitive in starea de ameliorare a acestor afectiuni!
0
27-08-2013, ora 00:51
a.nicu
Nu este medic/terapeut
a.nicu
Buna seara, acum am intrat dupa o perioada lunga de timp, am citit si urmarit comentariile asa zis 'domn adamantium'care sare ca ars cand aude ca si plantele pot trata anumite afectiuni, el este constient ca asa e dar nu are niciun interes sa fie de acord cu ceea ce discutam, in speta uleiul de oregano, pai cum sa fie de acord cand la mijloc sunt miliardele de euro pe care le obtin din vanzarea medicamentelor de sinteza, o fi vreun aparator al acelor mari concerne producatoare de medicamente sau farmacii, cate tratamente nu sunt publicate sau sunt intentionat ascunse de ochii lumii tocmai din acest motiv(banii)...nu mai departe uleiul de canabis(canepa indiana)care ar putea salva milioane de bolnavi de cancer, se trag semnale de alarma ca poate, pote vor aproba guvernele statelor punerea pe piata a miraculosului ulei dar in zadar, se stie despre acest ulei de zeci de ani, a fost tinut ascuns dar de cand cu internetul a aflat multa lume, sunt convis ca odata si odata tot se va aproba punerea pe piata a uleiul de canabis.Ar mai fi, tot pentru tratarea cancerului, perfuzie masiva cu Vitamina C, la fel nu vrea sa discute nimeni despre asta, cum au aflat de asa ceva, o erioada nu se gasea Vitamina C, acum a aparut dar in fiole si dozaj foarte mic incat trebuie sa cumperi sute de fiole pe zi pentru a face tratamentul, daca intrebi un doctor despre tratamentul cu vitamina C dau din umeri, pai cum sa spuna ca e bun daca sunt in cardasie cu producatorii de medicamente si cu farmaciile...altfel nu se explica de ce nu se vrea sa se aplice tratamente naturiste in loc de alopate.Macar sa se incerce sau pe riscul pacientului sub semnatura...
0
09-11-2013, ora 22:27
hajnihajni
Nu este medic/terapeut
hajnihajni
Buna seara...
Dl Mr Nick tin sa va apreciez si sa apreciez tot ce ati scris despre uleiul de oregano. Eu sunt vegetariana si am grija atat de diedieta mea cat si de sanatatea mea. Eu am consumat uleiul de oregano si foarte mult mi-a placut, de vreo 2 saptamani am facut din nou rost de o sticluta (e drept din USA) si zilnic iau 2 picaturi cu apa, dis de dimineata pe stomacul gol. Acest leac dat de Dumnezeu este foarte sanatos pt multe si as recomanda tuturor sa incerce. Eu personal nu am incredere in uleiurile fabricate in Romania, si din acest motiv le procur din USA. Dl. Adamantium este genul de om care vinde chimioterapia bolnavilor de cancer dar el se trateaza cu sucuri naturale. El este foarte constient de puterea naturii insa azi banii vorbesc. Domnul sa ii binecuvinteze pe cei care au lumina mult cu privire la sanatate, iar pe cei care inca nu au, sa-i binecuvinteze cu lumina lui. Va doresc multa sanatate...
2
06-01-2014, ora 22:51
Dadoo
Nu este medic/terapeut
Dadoo
@adamantium:

Antonia Nostro et al. Effects of oregano, carvacrol and thymol on Staphylococcus aureus and Staphylococcus epidermidis biofilms. Journal of Medical Microbiology 56 (2007)

Astani A., Reichling J. and Schnitzler P. Comparative study on the antiviral activity of selected monoterpenes derived from essential oils. Phytotherapy Research. 2009 Aug 3.

Force M., Sparks W.S. and Ronzio R.A. Inhibition of enteric parasites by emulsified oil of oregano in vivo. Phytotherapy Research. 2000; 14(3): 213-214.

Goun E., Cunningham G., Solodnikov S., Krasnykch O. and Miles H. Antithrombin activity of some constituents from Origanum vulgare. Fitoterapia. 2002; 73(7-8): 692-694.

Koparal A.T. and Zeytinoglu M. Effects of Carvacrol on a Human Non- Small Cell Lung Cancer (NSCLC) Cell Line, A549. Cytotechnology. 2003; 43(1-3): 149-54.

Osakabe N., Takano H., Sanbongi C., Yasuda A., Yanagisawa R., Inoue K. and Yoshikawa T. Anti-inflammatory and anti-allergic effect of rosmarinic acid (RA); inhibition of seasonal allergic rhinoconjunctivitis (SAR) and its mechanism. BioFactors. 2004; 21(1-4): 127-131
1
30-03-2014, ora 15:01
Serina
Nu este medic/terapeut
Serina
Ce nu inteleg de ce persoanele care de fapt nu au incredere in tratamentele naturiste intra pe forumuri din astea sa atace. Avem dreptul sa decidem pentru noi. Eu personal am constatat asa efecte pe care nic macar nu mi le puteam imagina!
0
01-04-2014, ora 13:36
blog75
Nu este medic/terapeut
blog75
Salut
Gasesc interesant ce scrie Mr. Nick. De altfel nu este singurul care scrie despre uleiul de Oregano.
Referitor la comentarii, hmm... Intradevar, daca nu crezi in tratamente naturiste, ce cautati pe astfel de forumuri ? Iar domnisoara/doamna care zice ca a incercat si a fost nemultumita, ma intreb oare, daca a vrut doar sa testeze produsul, de ce la testat direct pe rana ? E clar ca anumite produse pot fi alergice pt anumite persoane, dar asta nu inseamna ca pt toata lumea ! Referitor la uleiul de canepa, tin sa intaresc spusele din comentariul de mai sus : cunos persoane care l-au folosit si face minuni in lupta cu cancerul chiar si in metastaze !
Din pacate, ca si doamna care spunea ca nu are incredere in uleiurile din Romania, nici eu nu am incredere in ele. Daca folosesti uleiuri din afara si apoi din cele din Romania, vei vedea diferenta destul de clar !
Multa sanatate tuturor, indiferent daca credeti sau nu in asa zisele "leacuri babaesti" care eu una le ador !
0
15-04-2014, ora 09:13
icristian
Nu este medic/terapeut
icristian
Salut!
Confirm cele scrise de mr nick, desi nu il cunosc si n-am nici o treaba cu el.
Cunosc aceasta postare a lui de 1 an si jumatate, in aceea perioada aveam o problema, simteam mereu o nara infundata, si nu puteam respira normal, simteam cand o nara, cand alta. Se muta blocajul de pe o nara pe alta.
Desi am facut niste teste, toate au iesit negativ, dar simteam ca este ceva de natura bacteriana. Mai ales ca in aceea perioada consumam multe alimente care contin zahar (ciocolata, biscuiti, coca-cola, etc), si stim cu totii ca bacteriile prefera zaharul.
Astfel am decis sa incerc aceasta varianta naturista, pe baza uleiului de oregano.
Am comandat (nu mai stiu de unde), am luat o lingurita, insa prima reactie a fost sa vars, pffffuuuu, avea un gust oribil si foarte intepator, abia a doua lingurita am putut sa o inghit, foarte greu insa.
Am luat si a doua zi, si fara sa observ vreo imbunatatire, am renuntat.
I-am povestit prietenei mele despre acest lucru, iar a fost foarte doritoare sa incerce, mai ales ca are o foarte veche problema cu sinusurile, care i se infunda des si nu mai poate respira normal si o si deranjeaza.
Asadar, am pasat sticluta.
Si ghiciti ce, ea a reusit sa se tina de tratament, sa ia in fiecare dimineata si seara, iar dupa cateva saptamani nu a mai avut probleme cu respiratia, practic a fost alt om. Chiar daca la inceput gustul i s-a parut intepator, cu timpul s-a obisnuit, si fiind incurajata de rezultate, a continuat.
Astfel s-a vindecat de o problema veche de aproape 20 de ani!!
De mentionat ca dupa ce se termina sticluta, dupa cateva luni incepe sa aibe iar probleme cu sinusurile, probabil bacterile incep sa se inmulteasca iar.
Insa, ca prin minune, cand reincepem asaltul cu ulei de oregano, sinusurile se curata si ea poate respira si avea un trai normal.
Inca un fapt interesant. Ea nu este romanca, si la ultima calatorie in tara natala, a luat cu ea sticluta inceputa de oregano. Iar acolo a fost in vizita la niste rude, care aveau un baietel mic. Si acesta avea MARI PROBLEME cu respiratia de mai mult timp, noaptea in somn mereu horcaia si se vedea ca nu respira normal. Desi parintii baietelului au fost reticenti, ea le-a propus sa îi administreze cateva lingurite de ulei de oregano pe parcursul zilei. Si supriza imensa, noaptea a dormit linistit, iar acel zgomot care il facea nu a mai aparut. Pur si simplu, respira normal, dormea normal, veche problema disparuse.
Acestea sunt fapte reale, nu pun nimic in plus de la mine, asta mi-a relatat prietena mea, asta va spun si eu.
Am 29 de ani si sunt din Bucuresti, nascut in Bucuresti.
Multumesc,
0
28-04-2014, ora 19:56
arivle
Nu este medic/terapeut
arivle
Hristos a Inviat!
Folosesc uleiul de oregano din 2011. Fara el nu stiu cum m-as fi descurcat cu respiratia.
As fi curioasa, Icristian, sa vad cum arata ambalajul sticlutei tale cu ulei de oregano (sau marca produsului). Eu nu pot sa iau mai mult de 3-5 picaturi si alea puse sub limba. Sticluta mea are doar 15 ml.

Sanatate multa!
0
26-05-2014, ora 11:39
khrypt
Nu este medic/terapeut
khrypt
Domnmule Nick, daca dumneavoastra ati fi incheiat articolul cu niste trimiteri pe care s-a straduit domnul/doamna Dadoo sa le caute... ar fi fost mai curata discutia. Asa, ce sa zic, sa credem pe cuvant pe cineva care da un leac universal... e mai greu :).
Mi se pare esential intr-o lume care se vrea moderna sa faceti aceste trimiteri. Pe cat posibil pe cercetare. Nu de la oameni care au folosit ei si le-a trecut canceru' sau mai stiu eu ce. Astfel de opinii sunt necredibile si duc lumea in eroare. Inca un mic efort inainte de a public ceva, si scapam toti ce acuze si injurii si mai stiu eu ce alte bazdaganii.
Asa, revenind la acest ulei.
Am folosit acest ulei in caz de raceala, de multe ori a mers.. ultima oara nu prea. Ori n-am luat eu cat trebie. Nu stiu. Acum sunt pe pastile ordinare.
0
01-09-2014, ora 14:01
papastratos
Nu este medic/terapeut
papastratos
As dori sa stiu ce marca de uleiuri esentiale de oregano din tara noastra sunt potente, mai ales pt. uz intern.Foarte interesant subiectul postat iar ca nota importanta ati stipulat ca nu toate produsele pe baza de oregano de la noi sunt potente.Puteti sa ne dati cateva sugestii si indrumari de la ce firma, marca, sau un site de pe care putem cumpara?
0
05-11-2014, ora 16:40
gabibel
Nu este medic/terapeut
gabibel
Buna ziua domnule Nick,
Ma confrunt de 4 ani cu infectii in gat grave, amigdale necrozate, angine, amigdalita pultacee, abces submandibular pt care am urmat tratamente cu antibiotic dar anul acesta din iunie am facut 3 amigdalite necrozate fiind necesara internarea mea cu tratament intravenos clindamicina si augmentin 10 zile.Am copii mici la gradinita si la scoala, s-ar putea sa fac viral aceste complicatii?Acum o luna am facut exudat innaite sa i-au antibioticul si a iesit stafilococul auriu si streptococul betahemolitic grupul A.Dupa 10 zile de clindamicina nu ma simt bine am secretii nazale si o stare de epuizare fizica dureri de stomac si o culoare palida a pielii.Am efectuat ieri Aslo care este marit 433 si VSH 36 iarasi marit.
Imi recomandati scoaterea amigalelor?Fac tr cu ISOPRINOZINE si BRONCHO_VAXOM le alternez.
Ce as putea face sa-mi revin?Am incercat si uleiul de oregano si busuioc dar nici un rezultat avand in vedere gravitatea infectiei in gat.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!Gabriela
0
06-12-2014, ora 18:49
mmjuganaru
Nu este medic/terapeut
mmjuganaru
Buna ziua,
Am o fetita de 4 anisori care desi a fost operata de polipi are in continuare probleme cu nasucul. As vrea sa incerc sa ii dau uleiul de oregano, dar nu stiu dozajul pt varsta ei si nici ce marca este mai sigura. Va rog sa ma ajutati. Multumesc.
0
01-01-2015, ora 13:43
neroimparat
Nu este medic/terapeut
neroimparat
SOC! SOC! SOC! A disparut Mr. Nick? Cauza sa fie prea mult ulei de oregano? sau clinica.provitanutrition.com?
Astept pareri!
0
29-01-2015, ora 14:12
ElizaMB
Nu este medic/terapeut
ElizaMB
Buna ziua,

Am o fetita de aproape 4 ani si o suspectez ca are virmisori.
In analize nu au iesit, insa eu cred ca are...
Am auzit de acest ulei de oregano ca este bun pt aceasta si as vrea sa-l incercam.
Va rog sa-mi spuneti cum trebuie administrat la copil de 4 ani, dar si pt adulti.
Ce ulei de oregano este recomandat pt aceasta cauza, pt ca am auzit ca sunt mai multe...
Multumesc
0
03-03-2015, ora 03:31
Sfat
Nu este medic/terapeut
Sfat
Folosesc uleiul de oregano ca antifungic extern si vad pot spune ca este foarte eficace.
Am de gand sa il folosesc si intern.

Am vazut ca unii se plang aici de alergii, si din acest motiv vreau sa comentez. Pentru cei care au alergii:

Fratilor asta este, fiecare poate avea alergie la un produs sau al altul, inclusiv la faimoaselel medicamente pe care le cumparati de la farmacie. Daca ai alergie la uleiul de oregano ai mare ghinion, nu te poti trata cu un produs naturist foarte eficace pentru ca risti sa mori.

Recomandare: pana sa ajungeti la doctor la urgenta daca aveti vitamina C de 1 gram in casa, puteti sa luati vreo doua deodata. daca este pe stomcaul gol cu atat mai bine si mai repede isi face efectul. Dupa cateva ore mai puteti lua doua.

Vitamina C este cel mai puternic antialergic, este la fel de potent ca si cortizonul. Isi face efectul imediat ce intra in sange si actioneaza asupra cauzelor nu asupra efectelor. De vitamina C se poate chiar abuza o zi sau doua apoi se scade doza. In principiu nu ai ce pati de la un exces de vitamina C pentru cateva zile.
Va reamintesc ca s-au facut studii de tratament impotriva cancerului cu vitamina C, studii in care s-au administrat peste 17 grame pe zi.
Asta nu inseamna ca tre sa faceti si voi asa, dar vitamina C nu are restrictii majore si este foarte potenta impotriva alergiilor de orice fel.

O alta Vitamina antialergica dar de care nu trebuie sa abuzam este vitamina E. Puteti lua in caz de alergie doua pastile de 100 mg deodata. Evident ca se ia impreuna cu Vitamina C daca aveti. 2x100mg vit E si 2x1 gram Vit C.

Tratamentul cu ambele vitamine poate fi prelungit suficient de mult timp.

Nu folositi ceai de trei frati patati: este egal cu ZERO.
Nu stiu cine a scos ca trei frati patati este antialergic pe motiv ca e diuretic. Niste ineptii.

Alte ingrediente foarte utile naturiste sunt:


Extract de muguri de coacaz negru de la dacia plant.
Este un produs de calitate care isi face treaba.
De preferinta se iau pe stomcaul gol.
pentru cazuri urgente si grave se iau la inceput trei pastile deodata apoi cate doua pe parcurs.

Da, v-am ghicit intrebarea, puteti lua vit C + Vit e+ extract de muguri Coacaz negru. Cu doze uzuale asta este si un tratament de intretinere pentru cei cu alergii.

Un alt produs Util este Omega3. Nu este la fel de potent ca Vitamina C sau Vitamina E sau extractul de muguri de coacaz negru dar util in tratarea alergiilor si inflamatiilor de orice natura.
Tratament: 2 pastile de 1 gram pe zi.
Da este sanatos, chiar indicat de luat si se poate lua pe termen lung.
Face bine si la minte si la inima printre altele.

Un alt antialergic important este sucul natural de noni. cautati sa cumparati nediluat sau amestecat cu altele. daca nu va place gustul puteti sa-i adaugati niste suc natural de portocale. Eu n-am probleme cu gustul lui.
Puteti lua o jumate sau 3 sferturi de paharel de tuica pe zi.

Ca medicament:
Pentru alergii de lunga durata este recomandat ketotifen: 1-2 pastile pe zi.

Se poate lua impreuna cu naturiste.

Uleiul esential de Oregano este un produs excelent atunci cand este cumparat de la producatori seriosi.

Multa sanatate.
0
16-03-2016, ora 13:17
cristipuc
Nu este medic/terapeut
cristipuc
Buna ziua,

Doar doresc sa va zic, ca folosesc oregano salbatic, am aflat de la mama mea si chiar este foarte bun, singura problema este ca este cam rau la gust si putin iute, dar amestecat cu miere este ok.

O zi buna.
3
19-03-2016, ora 17:30
Caty Ludwig
Nu este medic/terapeut
Caty Ludwig
Regulamentul postarilor ne cere sa nu jignim. Vreau sa raspund unei jigniri care il face pe Mr.Nick, sarlatan.
E plin internetul de marturii care spun ca antibioticile nu pot eradica Helicobacter Pilory, o bacterie pe care o are peste 50% din populatia lumii.
Insa pelinul pulbere cu miere, o combate si analizele ulterioare o dovedesc.
De ce nu ar fi si oregano salbatic mai bun decat un antibiotic chimic ?
Cat sunteti de rea, (sau rau ) de toxica si de diabolica adamantium, se vede de la o posta.
Lasati oamenii in pace cata vreme nu va asumati nici o identitate asa cum o face Mr. Nick (alias Nicolae Nicusor ) un tanar student la teologie si un suflet de inger pe care il cunosc personal.
0
21-09-2016, ora 14:36
Emy_88
Nu este medic/terapeut
Emy_88
Buna, as avea si eu o intrebare in legatura cu uleiul de Oregano. Am citit cat de multe beneficii are, si m-am gandidt ca imi achizitionez si eu i sticluta, problema e doar ca nu stiu daca am facut o alegere buna, deoarece dupa ce am pus doua picaturi in coltul gurii, unde aveam niste zabalute de care nu mai stiu cum sa scap, a inceput sa imi arda pielia, gura si tota zona unde a ajuns uleiul. Este normal ca pisca asa de tare, sau nu am achizitionat eu varianta corecta a uleiului? Sticluta mea este de la MAYAM si arat in felul urmator : http://www.elemental.eu/ro/103-ulei-esential-de-oregano.html?search_query=ulei+oregano&results=7
Oare trebuie sa imi caut alta?

O zi frumoasa va doresc.
Emi
Adaugă un comentariu / răspuns
36 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: