Adulții sunt mai fericiți atunci când spațiul de locuit personal se potrivește cu personalitatea lor

©

Autor:

Adulții sunt mai fericiți atunci când spațiul de locuit personal se potrivește cu personalitatea lor
Fotografiile cu spațiul de locuit al unei persoane pot indica cu precizie trăsăturile sale de personalitate și starea sa de spirit, mai ales pe măsură ce o persoană îmbătrânește, constată un nou studiu. Aplicarea rezultatelor ar putea duce la o viață mai fericită, inclusiv pentru adulții mai în vârstă cu fragilitate sau cu deficiențe cognitive.
Pentru studiu, oamenii de știință de la Universitatea Texas din Austin au studiat peste 250 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani. Cercetătorii au analizat personalitățile participanților și au făcut fotografii în camera în care fiecare persoană a petrecut cel mai mult timp. Ca parte a unui studiu inițial, examinatorii independenți au analizat fotografiile și au evaluat caracteristicile camerei, cum ar fi luminozitatea, curățenia și noutatea. Rezultatele au fost publicate online în revista The Gerontologist. Aplicarea rezultatelor ar putea duce la o viață mai fericită, inclusiv pentru adulții mai în vârstă cu fragilitate sau cu deficiențe cognitive care i-au determinat să fie transferați de la casele lor la unități de îngrijire pe termen lung.

„Oamenii care au o potrivire între personalitate și spațiul de locuit raportează un nivel de bunăstare mai ridicat, se simt mai bine în ceea ce privește viața lor și au o dispoziție mai bună”, a spus autorul studiului, Karen Fingerman, profesor de dezvoltare umană și științe familiale la Universitatea Texas din Austin.

Obiectivul pentru mulți adulți în vârstă este să îmbătrânească în propriile case, dar pe măsură ce au întâmpinat limitări funcționale, cum ar fi imposibilitatea de a merge sau de a urca scările, casele lor au devenit învechite, incomode, slabe și aglomerate. Oamenii de știință au spus că acest lucru se poate datora faptului că acei adulți au mai puțină energie pentru a-și menține spațiile. În mod surprinzător, pentru adulții cu limitări funcționale, dezordinea a fost asociată cu mai puține simptome de depresie. „Dezordinea poate reprezenta un efort de a exercita controlul asupra mediului”, a spus Fingerman. „De asemenea, ar putea dori să țină obiectele la îndemână pentru a compensa problemele de mobilitate. ”

sursa: Science Daily

Data actualizare: 03-08-2021 | creare: 03-08-2021 | Vizite: 283
Bibliografie
Older adults are happier when space matches personality, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/07/210729143431.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou studiu face legătura între activitatea fizică la vârstnici și integritatea materiei albe din creier
  • Apelul la emoții precum entuziasmul și furia este o tactică de convingere esențială utilizată de escrocii care păcălesc bătrânii
  • Vârstnicii cu o viziune mai optimistă au o memorie și o funcție cognitivă mai bună
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum