Animalele de companie îi determină pe stăpâni să fie mai buni, inclusiv cu ceilalți oameni și cu mediul înconjurător

©

Autor:

Animalele de companie îi determină pe stăpâni să fie mai buni, inclusiv cu ceilalți oameni și cu mediul înconjurător
Relația dintre oameni și animalele lor de companie este considerată a fi un factor important în dezvoltarea atitudinilor pozitive față de alte animale și mediul înconjurător. Se crede că această schimbare pozitivă în atitudine este asociată cu un proces numit identificare socială cu animalele, care extinde cogniția umană pentru a include preocupări morale față de diferite grupuri sociale, inclusiv animale.
Un studi recent publicat în revista Scientific Reports s-a concentrat pe două tipuri de contact cu animalele de companie: deținerea unui animal de companie și frecvența contactului pozitiv cu acesta. Au participat un total de 619 deținători de animale de companie și 450 de persoane fără animale de companie, toți rezidenți în Canada. Participanții au completat un chestionar care a evaluat atitudinile lor față de animale, mediul înconjurător și oameni, precum și nivelul lor de identificare socială cu animalele.

Rezultatele au arătat că deținătorii de animale de companie au un nivel mai ridicat de identificare socială cu animalele și atitudini mai pozitive față de alte animale și oameni, comparativ cu cei fără animale de companie. În plus, deținătorii de animale de companie au arătat o mai mare preocupare pentru mediul înconjurător și o convingere mai puternică în interdependența dintre oameni și mediu. S-a observat, de asemenea, un consum săptămânal mai mic de carne în rândul deținătorilor de animale de companie.

Cercetătorii au analizat și dacă dimensiunile de identificare socială cu animalele pot prezice variabilele studiului. Solidaritatea cu animalele a fost identificată ca fiind cel mai consistent predictor al variabilelor studiate, inclusiv atitudinile pozitive față de animale și oameni, preocupările legate de mediu și consumul de carne.

Studiul subliniază importanța animalelor de companie în viața umană, nu doar ca surse de confort și companie, dar și ca factori care modelează atitudinile și preocupările morale față de o gamă largă de probleme sociale și de mediu. Metodologia riguroasă și abordarea bazată pe date vor stimula cercetările viitoare în domeniul relațiilor dintre oameni și animalele lor de companie.

sursa: News Medical
foto: NatRomero / Shutterstock.com

Data actualizare: 13-10-2023 | creare: 13-10-2023 | Vizite: 290
Bibliografie
Can pets make you a better human? Study explores the ripple effect on social and environmental attitudes, link: https://www.news-medical.net/news/20231012/Can-pets-make-you-a-better-human-Study-explores-the-ripple-effect-on-social-and-environmental-attitudes.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copiii sunt mai mulțumiți de relația cu animalul de companie decât de relația cu frații
  • Câinii de companie ajută copiii să se simță mai puțin stresați
  • Animalele de companie pot îmbunătăți sănătatea mentală
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum