Copiii sunt mai mulțumiți de relația cu animalul de companie decât de relația cu frații

©

Autor:

Copiii sunt mai mulțumiți de relația cu animalul de companie decât de relația cu frații
Potrivit cercetătorilor de la universitatea din Cambridge, copiii au mai multă satisfacție din relația cu un animal de companie decât din relația cu frații sau surorile. De asemenea, copiii par a se înțelege mai bine cu animăluțele decât cu frații.

Acest studiu vine în completarea cercetărilor care dovedesc influența pozitivă a animalelor de casă asupra dezvoltării copilului, în speță asupra aptitudinilor sociale și binestării emoționale.

„Oricine a avut un animal în copilărie poate afirma că a găsit în această relație prietenie și refugiu pentru confidențe, la fel ca în relațiile cu oamenii”, spune Matt Cassells, autorul studiului. „Am vrut să aflăm cât de puternice sunt aceste relații cu animalele de companie, în comparație cu relația cu alte rude apropiate. În cele din urmă, aceste cercetări ne vor arăta modul în care animalele contribuie la dezvoltarea sănătoasă a copilului.”

Studiul publicat în revista Journal of Applied Developmental Psychology a urmărit copii de 12 ani din 77 de familii cu unul sau mai multe animale de companie de orice fel și cu mai mult de un copil. Copiii au prezentat o legătură mai puternică cu animalul de companie decât cu frații sau surorile și, în plus, un nivel mai scăzut de conflict. Cei care au avut un câine au raportat un nivel de satisfacție mai ridicat decât copiii care au avut alte tipuri de animale de companie.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 30-12-2019 | creare: 31-01-2017 | Vizite: 1095
Bibliografie
Children get more satisfaction from relationships with their pets than with siblings, link: https://medicalxpress.com/news/2017-01-children-satisfaction-relationships-pets-siblings.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Câinii de companie ajută copiii să se simță mai puțin stresați
  • Animalele de companie pot îmbunătăți sănătatea mentală
  • Boli pe care le putem lua de la animalele de companie
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum