Antidepresivele ar putea agrava tinitusul (țiuitul în urechi)

©

Autor:

Antidepresivele ar putea agrava tinitusul (țiuitul în urechi)
Potrivit unui nou studiu publicat în jurnalul Cell Reports, persoanele care suferă de tinitus pot resimți agravarea simptomelor dacă urmează un tratament cu inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) - o clasă comună de antidepresive. Tinitus este o afecțiune în care pacientul are senzația constantă sau intermitentă că aude diverse zgomote - țiuit, bâzâit, șuierat, etc. - în absența acestor sunete în jur său.

Cercetătorii de la Școala de Medicină de la Oregon Health & Science University (OHSU) din Portland au examinat nucleul cohlear dorsal la șoareci - zona din creier în care apare integrarea senzorială și tinitusul, axându-se pe acțiunea serotoninei. Potrivit observațiilor acestora, sub acțiunea serotoninei, neuronii din această zonă au devenit hiperactivi și hipersensibili la stimuli. Antidepresivele ISRS cresc nivelul serotoninei în creier, prin urmare duc la agravarea simptomelor tinitusului.

Totodată, o recenzie a literaturii științifice anterioare a indicat faptul că mulți pacienți au declarat o accentuare a tinitusului la scurt timp după începerea tratamentului cu ISRS.

În continuare, cercetătorii de la OHSU sunt interesați în analizarea unui tip de canale de ioni din membrana neuronilor care este activat de serotonină. În cele din urmă, dacă vor găsi o cale de a dezactiva aceste canale ionice, vor putea anula efectul antidepresivelor asupra tinitusului.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 05-05-2019 | creare: 23-08-2017 | Vizite: 6047
Bibliografie
Study suggests serotonin may worsen tinnitus, link: https://medicalxpress.com/news/2017-08-serotonin-worsen-tinnitus.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Potrivit unui studiu, cele mai multe antidepresive sunt ineficiente pentru tineri și adolescenți
  • Tratamentul personalizat al depresiei, posibil datorită unui test de sânge
  • Rezistența la antidepresive ar putea avea legătură cu metabolismul
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum