Antrenamentele de rezistență îmbunătățesc capacitatea de regenerare a mușchilor

©

Autor:

Antrenamentele de rezistență îmbunătățesc capacitatea de regenerare a mușchilor
Un nou studiu din cadrul Universității din Jyväskylä, Finlanda, arată că antrenamentele de rezistență favorizează în timp regenerarea musculaturii.
Autofagia este un efect catabolic major la nivelul celulelor responsabile cu eliminarea proteinelor și organitelor celulare. Intensificările patologice ale autofagiei sunt asociate cu pierderea musculară, dar valorile fiziologice sunt importante pentru ceea ce se numește „reciclarea celulară”.

În studiul de față, indicatorii autofagiei și ai răspunsului proteic (UPR), un alt sistem pentru menținerea homeostaziei celulare, au fost studiați pe baza unor biopsii musculare prelevate după un singur exercițiu de rezistență și ulterior după 21 de săptămâni de antrenamente de rezistență la bărbați tineri și în vârstă care nu au mai efectuat anterior astfel de antrenamente.

Îmbătrânirea poate bloca unele dintre efectele pozitive ale antrenamentului de rezistență induse de îmbunătățirea calității mușchilor.

Cu toate acestea, oamenii de știință au raportat că UPR care este indus de acumularea de proteine în reticulul endoplasmatic a fost activat de o serie de exerciții de rezistență, indiferent de vârstă. Masa musculară pare să se adapteze la exercițiile de rezistență.

Studiul a fost realizat în cadrul Facultății de Științe Sportive și Științe ale Sănătății de la Universitatea din Jyväskylä.

Rezultatele au fost publicate în jurnalul Acta Physiologica.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 12-04-2018 | creare: 12-04-2018 | Vizite: 870
Bibliografie
Resistance training enhances recycling capacity in muscles https://www.sciencedaily.com/releases/2018/04/180409090135.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antrenamentele pentru forță și masă musculară, la fel de vitale ca aerobicul (studiu)
  • Antrenamentul cu greutăți benefic pentru conservarea masei musculare la adulții cu suprapondere sau obezitate
  • Suplimentele proteice administrate în cadrul meselor ar putea contribui la un bun control ponderal
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum