Antrenamentele de grup - mai eficiente decât cele individuale în ceea ce privește calitatea vieții

©

Autor:

Antrenamentele de grup - mai eficiente decât cele individuale în ceea ce privește calitatea vieții
Un studiu recent a comparat beneficiile antrenamentelor de grup cu cele ale exercițiilor efectuate individual. Rezultatele au arătat că cele de grup sunt mai eficiente în ceea ce privește reducerea nivelului de stres și îmbunătățesc mai mult calitatea vieții, comparativ cu antrenamentele individuale.

Studiul a fost realizat de cercetători din cadrul Colegiului de Medicină Osteopatică al Universității din New England și a inclus 69 de studenți la medicină cu nivel ridicat de stres și o calitate scăzută a vieții, și au fost puși să aleagă între 12 săptămâni de antrenamente individuale sau de grup. A fost ales și un grup de control care nu a efectuat exerciții fizice, doar mers pe jos sau mersul pe bicicletă ca mijloc de transport.

La fiecare 4 săptămâni, participanții au fost chestionați privind nivelul stresului perceput și a calității vieții, în 3 categorii: mental, fizic și emoțional.

Cel puțin o dată pe săptămână, studenții din categoria de antrenamente de grup au participat la un program de 30 minute de antrenamente de CXWORX, un program de fitness funcțional de întărire a zonei de core (abdomen, fesieri, zonă lombară). La finalul celor 12 săptămâni, au fost chestionați încă o dată, prezentând îmbunătățiri semnificative în toate cele trei aspecte ale calității vieții: mental (12,6%), fizic (24,8%) și emoțional (26%). De asemenea, au prezentat o reducere a nivelului de stres cu 26,2%.

Prin comparație, studenților care s-au antrenat individual li s-a permis să efectueze orice program de antrenament au preferat, inclusiv alergat, ridicări de greutăți, dar s-au antrenat individual sau în grupuri de maximum 3 persoane.

În medie, exercițiile individuale nu au prezentat îmbunătățiri majore în ceea ce privește îmbunătățirea calității vieții, doar în ceea ce privește starea mentală (creștere cu 11%). Similar, grupul de control nu a prezentat îmbunătățiri în ceea ce privește calitatea vieții sau nivelul stresului.

Rezultatele cercetării au fost publicate în The Journal of the American Osteopathic Association.

Sursa: PsychCentral

Data actualizare: 02-11-2017 | creare: 02-11-2017 | Vizite: 1502
Bibliografie
Group exercise may help with quality of life and stress more than going solo, link: https://psychcentral.com/news/2017/11/01/group-exercise-improves-quality-of-life-stress-levels-more-than-solo-exercise/128186.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alegerea dispozitivelor pentru monitorizarea activității fizice
  • Dezvoltarea masei musculare – influențată mai mult de greutăți sau de numărul de repetiții?
  • De ce e necesar un consult medical înainte de a începe un antrenament?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum