Antrenamentul cu greutăți este o armă împotriva obezității

©

Autor:

Antrenamentul cu greutăți este o armă împotriva obezității
Studiile confirmă faptul că antrenamentul de rezistență este la fel de eficient ca cel aerobic pentru persoanele supraponderale sau care suferă de obezitate, dar nu numai.
În general, exercițiile cardio sunt asociate cu pierderea în greutate, însă un studiu realizat de Institutul de Cercetare în Medicina Exercițiului întărește faptul că antrenamentul cu greutăți, numit și antrenament de rezistență, aduce beneficii cu privire la arderea caloriilor și reducerea kilogramelor în exces.

Prin alegerea unui antrenament de rezistență și a unei diete care are ca principiu reducerea numărului de calorii zilnic, procentul de grăsime corporală, greutatea și indicele de masă corporală (IMC) sunt semnificativ îmbunătățite, conform studiului.

Literatura de specialitate recomandă doar exerciții aerobice (cardio) adulților care aleg să slabească, însă prin noul studiu, oamenii au mai multe opțiuni pentru a pierde în greutate.

Cercetătorii subliniază necesitatea construirii sau conservării masei musculare atunci când este urmărit slăbitul, antrenamentul de rezistență fiind mult mai util în evitarea pierderii masei musculare atunci când numărul de calorii din alimentație scade.

Indiferent de opțiunea de antrenament, pentru a trata obezitatea, o dietă cu restricție a caloriilor este recomandată. Combinată cu o varietate de antrenamente, se asigură echilibrul organismului, stare care îi permite să fie la capacitate maximă din punctul de vedere al resurselor energetice și al sănătății. Excesul de greutate este un factor de risc pentru multe boli care ar putea fi prevenite, deci sportul și dieta sunt esențiale pentru o viață de calitate.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-05-2022 | creare: 18-05-2022 | Vizite: 427
Bibliografie
Weights can be weapons in battle against obesity, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/05/220516081731.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antrenamentul cu greutăți - ghidul începătorului
  • Leziuni și accidente frecvente la sala de forță - și cum le previi
  • Antrenamentul de forță poate dăuna mușchilor de rezistență?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum