Ar putea consumul de ceai ajuta la gestionarea COVID-19?

©

Autor:

Ar putea consumul de ceai ajuta la gestionarea COVID-19?
Într-un articol recent publicat în Heliyon, cercetătorii au rezumat conținutul ingredientelor active din diferite tipuri de ceai, a doua băutură cel mai consumată din lume. Ei au explorat, de asemenea, posibilitatea utilizării extractelor de ceai pentru prevenirea și tratarea bolii coronavirus 2019 (COVID-19).

Context

COVID-19 afectează în principal tractul respirator superior, cauzând simptome precum febra, oboseala și tusea. Până la 20 ianuarie 2023, COVID-19 a afectat viața a peste 662 de milioane de oameni din întreaga lume. În plus, medicamentele disponibile în prezent, în principal antivirale, antibacteriene și tratamente imune, nu sunt specifice COVID-19 și sunt ineficiente în prevenirea și tratarea simptomelor persistente ale acestuia.

Studiile anterioare au studiat în mod extins constituenții chimici din ceai, dar efectele lor asupra COVID-19 și sechelelor sale încă trebuie clarificate.

Ingredientele active din ceai includ polifenoli, alcaloidi, polizaharide, triterpenoizi și acizi organici. Constituenții chimici din ceai au efecte antibacteriene, antioxidant, hipoglicemice și altele.

Cu toate acestea, consumul excesiv de ceai poate cauza greață, diaree și reacții adverse.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat un preparat de polifenoli din ceai verde cu epigalocatechină galat (EGCG), un tip de catenină.

Despre studiu

 În studiul prezent, cercetătorii au explorat diferite tipuri de ceai, efectul lor asupra COVID-19 și simptomele lor pe termen scurt și lung pentru a propune o modalitate științifică de a consuma ceai. În plus, au folosit tehnologia farmacologiei de rețea pentru a analiza țintele, componentele chimice și căile de acțiune ale ceaiului. Cercetătorii au verificat, de asemenea, efectele ceaiului asupra pneumoniei Covid 19 și complicațiilor acesteia.

Rezultatele studiului

Autorii au clasificat frunzele de ceai în mod general în șase tipuri în funcție de metodele lor de producție, viteza de oxidare și numărul de flavonoizi din ele. Astfel, au descris ceaiul verde, galben, închis, negru, oolong și alb care variază în caracteristicile lor medicinale.

De exemplu, ceaiul închis și verde sunt cele mai calde și cele mai reci, respectiv, iar ceaiul galben și oolong sunt relativ blânde. Aceste revelații indică care tipuri de ceai sunt mai potrivite pentru oamenii care locuiesc în diferite regiuni geografice din întreaga lume. Astfel, oamenii care locuiesc în zone calde permanent ar trebui să consume ceai verde, în timp ce cei care locuiesc în regiuni mai reci ar trebui să prefere ceaiurile fermentate.

Catehina - componenta activă principală din ceai

La fel ca o recenzie anterioară, analiza studiului a constatat că catehina, inclusiv catehina galată și EGCG, sunt componente active principale ale ceaiului. Mai important, a identificat TERT ca ținta principală a ceaiului care ar putea trata COVID-19 și cele șase sechele pe termen lung ale acestuia: ateroscleroza, hipertensiunea, aritmia, fibroza pulmonară, deficitul motor și deficitul cognitiv.
În plus, analiza studiului a implicat calea de semnalizare Ras-proimate-1 (Rap1) în sechele COVID-19 legate de sistemul respirator, cardiovascular și nervos.


Cel mai important, cercetătorii au subliniat consumul științific al ceaiului și momentul consumului pentru a preveni efectele adverse ale cafeinei din frunzele de ceai asupra mucoasei gastrice.
Consumul de ceai imediat după masă eliberează tanin din frunzele de ceai, care, împreună cu proteinele dintr-o masă, crește încărcătura asupra stomacului.
Cu toate acestea, consumul său științific ar putea inhiba factorii proinflamatori eliberați în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2. Acest lucru reduce daunele cauzate organismului prin intermediul unei furtuni de citokine, prin intermediul factorului de creștere tumorală beta (TGF-β) și a altor căi de semnalizare.
De asemenea, reduce fibroza pulmonară prin medierea mai multor căi de semnalizare imune.

Ingredientele active din ceai, cum ar fi alcaloidii, aminoacizii (AA) și catehinele, au multe roluri benefice. De exemplu, aminoacizii și alcaloidii împrospătează mintea, iar polifenolii promovează metabolismul lipidic.
La fel, catehinele și alcaloidii reglează tensiunea arterială și ritmul cardiac și ajută la recuperarea de la simptomele persistente ale COVID-19.

Concluzia este că, desi necesită mai multe cercetări, consumul de ceai poate avea beneficii în prevenirea și tratarea COVID-19 și simptomelor persistente ale acestuia. Este important să se considere tipul de ceai și momentul consumului pentru a obține beneficiile maxime fără efecte adverse.

Data actualizare: 17-01-2023 | creare: 17-01-2023 | Vizite: 246
Bibliografie
Jiaming Ge, Tianbao Song, Mengyuan Li, Weisan Chen, Jiarong Li, Sihan Gong, Ying Zhao, Lin Ma, Hongjian Yu, Xiankuan Li, Kun Fu. (2023. The medicinal value of tea drinking in the management of COVID-19. 
HELIYON.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2405844023001755
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sursa cea mai probabilă de infecție cu Coronavirus din China este șarpele
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum