Bărbații concepuți prin vertilizare in vitro ar putea moșteni problemele de fertilitate ale tatălui

©

Autor:

Bărbații concepuți prin vertilizare in vitro ar putea moșteni problemele de fertilitate ale tatălui
Prima analiză a bărbaților concepuți la începutul anilor 90 prin injecție intracitoplasmatică cu spermă (ICSI) arată că aceștia ar putea avea aceleași probleme de fertilitate ca tații lor. Conform studiului publicat în revista Human Reproduction, acești bărbați care acum au între 18 și 22 de ani au o concentrație a spermei înjumătățită și o motilitate de două ori mai mică față de bărbații de aceeași vârstă concepuți pe cale naturală.

În plus, bărbații concepuți în urma ICSI sunt de trei ori mai predispuși să aibă concentrații spermatice sub 15 milioane la mililitru de spermă - definiția normalității din partea OMS - și de patru ori mai predispuși să aibă numărul de spermatozoizi sub 39 de milioane.
Puteți afla mai multe despre spermogramă și interpretarea rezultatelor acesteia aici: anatomie.romedic.ro/analiza-spermei-spermograma

Injecția intracitoplasmatică cu spermă este o procedură ce face parte din fertilizarea in vitro și presupune colectarea spermei și injectarea acesteia direct în ovul. Apoi, ovulul fertilizat este introdus în uter. ICSI este utilizată în special în cazurile de infertilitate masculină și primul bebeluș conceput astfel s-a născut în anul 1992.

Având în vedere că de multe ori infertilitatea masculină este cauzată de defecte genetice, probabilitatea ca acești copii să moștenească disfuncțiile părinților era mare, însă doar acum vârsta bărbaților născuți prin ICSI le-a permis cercetătorilor să le analizeze fertilitatea. Printre autorii studiului se numără și pionierul tehnicii ICSI, André Van Steirteghem, profesor la la Vrije Universiteit Brussel și consultant la Spitalul Universitar UZBrussel.

Cei 54 de bărbați incluși în studiu s-au născut între anii 1991-1996, când ICSI era utilizată exclusiv în cazurile de infertilitate masculină.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 07-10-2016 | creare: 07-10-2016 | Vizite: 1680
Bibliografie
1. Men conceived through IVF may inherit father's fertility problems, link: http://www.medicalnewstoday.com/articles/313319.php
2. First results from the world’s oldest group of ICSI men show they have lower semen quantity and quality, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161006101459.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauze de infertilitate la barbati
  • Clasificare: lista completa de cauze de infertilitate masculina
  • Cauze hormonale de infertilitate la barbati
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum